Mindenstimmel

Évkör – az Élet ciklusai

Amikor azt mondom, Évkör, sokkal többre gondolok, mint az évszakok váltakozására. Az évkör nem más, mint egy analógia az Élet ciklusainak örök körforgására, és ezek közül csak egy, viszonylag könnyen megfogható és érzékelhető ciklus az évszakok váltakozása. Ezért is támaszkodhatunk rá könnyen szimbólumként is a különböző szintű ciklusok megértésénél.

A tavasz új kezdetet, újjászületést, kísérletező kedvet, kíváncsiságot hoz.

A nyár lelkesedést, kibontakozást, lendületet, szenvedélyt, tettre kész cselekvést hoz.

Az ősz bőséget, eredményeket, betakarítást, számvetést, mérlegelést hoz.

A tél csendességet, megpihenést, elválást és elengedést, az új álmát hozza.

Férfiak és nők egyaránt élik ezeket a ciklusokat több szinten, csak a nőknek sokkal közvetlenebb kapcsolata van ezzel a tesükön keresztül.

Hány évkör, hány életciklus zajlik benned párhuzamosan?

* Természeti ciklus: vagyis a szorosan vett évkör, a Nap rendje szerint: ahogyan végighaladunk minden évben az évszakok során, érezzük a bőrünkön a tavaszi esőt, a nyári forróságot, az őszi avar illatát, a hideg téli szeleket. Ez a szorosan vett természeti Évkör.

* Lelki ciklus: érzelmi életünk, kapcsolódásaink is így működnek: születnek, kibontakoznak, gyümölcsöt hoznak, majd elhalnak vagy újjászületnek a lélek saját belső ideje szerint. Inspirációink, teremtő folyamataink szintén az ötletből indulnak, majd az álom dédelgetéséből a megvalósításon át jutnak el az eredményig, majd a lezárásig vagy újratervezésig. Ez a Belső évszakok rendje.

* Napi ciklus: a fizikai, a lelki és a szellemi jól-létünk kulcsát adja az, ha képesek vagyunk a bennünk rejlő elemeket egészséges körforgásban tartani. Ha tudod, hova kell kicsit kevesebb tűz, hova kell több levegő, vagy éppen föld és víz, könnyebben boldogulsz. Ez a saját belső elemeid körforgásának rendjét követi.

* Női ciklus: a menstruációs ciklus körülbelül 4 hetében fizikai testedben is visszaköszön az évszakok váltakozása. Megvan az ideje a befelé fordulásnak és pihenésnek, de a ragyogásnak és kiemelkedő teljesítménynek is. Ez a Hold rendjét követi.

* Női minőségek: a négy alapvető női minőség – Leány, Szerető, Anya és Bölcs asszony – erői szükségesek ahhoz, hogy nőként kiegyensúlyozottan tudjunk működni. Az ő egyöttműködésük valójában egy körtánc, ami kiegyensúlyozott női lelkivilágot eredményez.

*Csillagidők ciklusain keresztül megérthetjük azokat a tapasztalatokat, amiket a karma kerekének fordulása hoz magával. Családi mátrixunk, saját előző életeink szövedéke ez, amit az életek során alkottunk magunknak. Ez az Égi rendet követi, amelynek időtávjai szinte felfogatatlano számunkra.

Az Évkör kereke, az Élet ciklusai minden rétegben működnek akkor is, ha éppen nem tudunk róluk. Egyszerűbb és harmonikusabb együtt haladni a ciklusokkal, mint küzdeni ellenük- ehhez persze fel kell ismerni őket, tudod kell, éppen hol tartasz, és arról is, hogy melyik “évszakban” mit érdemes csinálni, és mit felesleges.

Tovább bonyolítja a dolgot, hogy az egyes ciklusok nem mindig ugyanott tartanak, hiszen mindegyik más rend szerint, máshoz igazodva járja a maga körét. Lehet, hogy a természetben tavasz van, míg a lelkivilágodban éppen ősz, és az inspirációs körforgásban pedig téli időszakot tapasztalsz. Így kell összehangoldod őket.

Az évköri rendet követem én is, e szerint tartom a programjaimat.

E mellett hamarosan megjelenik A CIKLUSOK BÖLCSESSÉGE KÁRTYA, ami 85 színezhető lapot és egy kiskönyvet tartalmaz. Elöljáróban csak annyit a pakliról, hogy lesz benne 65 gyakorlati lap, összesen 195 gyakorlati tippel, és 20 inspirációs lap megerősítésekkel.

Kategóriák: Olvasgass