Mindenstimmel

Hogyan válnak valóra az álmok?

Mi visz tovább a kezdeti lendület után? A vágy festi fel a képet, de a célokat neked kell kitűzni. Az „Ó bárcsak!” nem elég ahhoz, hogy megvalósuljon. Mindenki ismer olyasvalakit (néha egészen közelről, akár a tükörből) aki évek óta vágyakozik bizonyos dolgok után, de mégsem történik valódi változás az életében. Mitől fognak ezek az álmok valóra válni? Nem, a csodára várás nem működik.

Az álmok valóra váltásának alapvető feltétele, hogy át kell állnod a passzív oldalról a cselekvő oldalra.

határ a csillagos ég

Ha fejben megvan az álmod, az nagyon jó, mert sokan még odáig se jutnak el, hogy vágyakozzanak valami jobb, szebb, több után. De a nagyvonalú terv után jön az aprólékos tervezés – mert a titok nyitja a részletekben van. A részletek teszik az álmot megfoghatóvá és megvalósíthatóvá. Ettől persze kicsit elvész a varázslat, mert napi dolgokkal kell vacakolni mégis – de ne aggódj, így születik a csoda.

Az általános izék nem működnek, pontosan tudnod kell, hogy amire vágysz, az hány méter, milyen színű, milyen környezetben van, mik a tulajdonságai, hogyan érzed magad vele/tőle, stb. Olyan pontosan kell tudnod ezt, mintha egy egyedi rendelést adnál le a Jó Tündérnek, akinél nincs javítási garancia.  Semmire ne várj, csak tegyél egy kis lépést minden nap előre.

Ha megvannak a résztelek, tudod, mire kell hajtani, és tudsz érte tenni is, minden egyes nap.

Ha megvan a technikai megrendelés, hangolódj rá arra (szándékosan nem azt írom, hogy gondold végig!) hogy te magad milyen leszel amikor megvalósul. A technikai megvalósítás egy dolog – ennél szonban sokkal fontosabb, hogy azt az elégedett és vidám saját önmagadat valósítsd meg, aki lenni szeretnél – és igazából nincs “majd ha”. Na, ehhez kell az igazi kitartás és türelem, hogy az optimizmusod meg a lendületed kitartson – mert ha ezek elmúlnak, semmi más nem halad előre. Légy biztos benne, hogy amiért teszel, az már úton van hozzád, attól függetlenül hogy most épp mit látsz magad körül. Éberen őrködj a gondolataid és a hangulatod fölött.

 És akkor…

A csoda a körülmények és lehetőségek tökéletes összerendeződése. A csoda végső soron mégis működik, de nem úgy, hogy vársz rá, hanem úgy, hogy teszel érte. Elébe mész. Felkészülsz rá. Ráhangolódsz a találkozásra. Mindent megteszel, ami tőled telik – és ha már ez mind megvan, na akkor jön a csoda segítségképpen. És ezzel vissza is tér az álmodás varázslata, hogy új lendületet adjon.

Mi a teendő tehát? Tervezd be, és ellenőrizd nap mint nap, tettél-e valamit azért, amit létre akarsz hozni, és azért, akivé akarsz válni. Lejegyeztél –e új ötletet? Utánajártál-e valaminek vele kapcsolatban? Mikor viselkedtél úgy, mint az az ember, aki szeretnél lenni? Kívánom, hogy eljuss oda, ahol már a csodák nap mint nap segítik az álmaid megvalósulását!

Netán a megvalósítás első lépése nálad is az, hogy kevesebbet stresszelsz, hogy maradjon időd és energiád másra? Akkor van egy jó hírem. Ez egy 8 részes online tréning, ami 24 egyszerű gyakorlaton keresztül megtanít kezelni a saját feszültséged. Nézd csak:

Érezd magad jól! – stresszmentes mindennapok tréning

Kívánom, hogy maradjon erőd tenni minden nap egy lépést az álmaid felé!