Mindenstimmel

A tavasz erői

Az ember természeti lény, hiába költözött be a városba. Akár kint vagy a szabadban nap mint nap, akár nem,  a nagy természeti ritmusok hatnak rád mindenképpen, akkor is, ha nem veszel róla tudomást. (Ha többet vagy kint, jobban hat, mert több időd van vele összehangolódni.)

Az ember évezredekig (a városok és az ipari forradalom előtt) követte a természeti ritmusokat az életmódjával, a szokásaival – hiszen a természetből élt, kénytelen volt figyelembe venni, mi történik ebben a ritmusban. Lehet ugyan szembemenni a természeti ritmusokkal, de nem érdemes – mint ahogy nem érdemes decemberben kimenni cseresznyét szedni sem.  Nem azt mondom hogy mindenki menjen vissza a földekre kapálni, a kényelem és a higiénia fejlődése nem kérdéses hogy jó dolog, csak közben nagyon könnyű elveszteni az alapritmust.

Na de mi történik „odakint”, amit érdemes használni „odabent”?

A tavasz témái

Megújulás – ilyenkor az egész természet az újjászületésről mesél (zeng, csivitel) – a nehezén ekkorra már túl vagy, ez egy felfelé ívelő szakasz. Érezhetően több az energiád, könnyebben ébredsz, jobb kedved is van. Az újjászületéshez a növekvő energián kívül kell az előbb emlegetett bizalom, vagy más szóval a hit is abban, hogy amit elkezdesz vagy újrakezdesz, működni fog.  Egyfajta gyermeki csodavárás ez, hogy az új mesében minden rendben lesz. (Ehhez persze sok minden más is kell még, de a nélkül, hogy bíznál benne, hogy lehet valami jobb, bele se kezdesz semmibe.) A megújulást, újjászületést és a növekedést a víz táplálja majd.

Bizalom és hit – ahhoz, hogy hagyni tudd, hogy vigyen a víz – vagy az élet hullámai, kell egy eredendő bizakodás és hit abban, hogy az a sodrás jó irányba visz, és magadban is, hogy képes vagy a jó irányba evezni. Nálad az evező, de észre kell venned, merre visz az áramlat. Az áramlattal haladni mindig könnyebb, mint izomból lapátolni… Az eredendő bizalom saját magunkban, és abban hogy a dolgok jól alakulnak, abból az életszakaszból ered, amit anyukánk pocakjában lebegve töltöttünk, a magzatvízben – ez az ősbizalom.

A Leány minősége

A Leány a remény, az optimizmus, az újrakezdés lendületét hordozza magával. Ő az, aki hisz a csodában, ezért nem ismer lehetetlent. Ő az, aki érti benned a szépséget, a virágok nyelvét, a madarak énekét. Ő az, akinek bizalma töretlen, és tiszta szíve ragyogó. Ő az, aki hisz egy szebb világban.

A víz minőségei

A tavasz az áradó vizek időszaka az évben. Ekkor olvadnak fel a téli jegek, ekkor jönnek a tavaszi esők és a tavasz áradás is. A nedves földnek „tavasz illata” lesz, és elkezdik kidugni fejüket az első virágok – aztán virágba borul minden, kirügyeznek a fák.

A víz minősége magával hozza az áramlást, a lebegést, az ellazulást – ahogyan hagyom, hogy vigyen, ringasson a víz. Csak gondolj rá, milyen ha lebegsz a víz színén, vagy hagyod hogy vigyen a sodrás. A legjobb, ha ki is próbálod 🙂

Az akadályokat háromféleképpen tudod elmozdítani a víz erejével: az áradó víz el tudja mosni, ami az útjában áll, vagy szépen lassan el tudja koptatni még a követ is.  A harmadik akadálykezelő stratégia pedig… hogy nem zavartatva magát körbefollya az akadályt, megkerüli, és folytatja tovább az útját.

A víznek van tisztító minősége is – ahogy az eső felfrissíti a levegőt, ahogy a felmosás után teljesen más illat lesz a szobában, ahogy mosás után szárad a tiszta ruha, és ahogy te magad is felfrissülsz minden alkalommal, mikor lezuhanyozol vagy megfürdesz.

Mire használjam ezt az egészet?

Hát arra, amire szeretnéd – haladj együtt a természet ritmusával és erőivel abban, amiben éppen szükséged van rá. Segítségül néhány kérdés, mire használhatod a tavasz erőit:

  • Mi az a helyzet, amiben szeretnél újra vagy újat kezdeni?
  • Mi az a helyzet, amiben bizalomra és ráhagyatkozásra van szükséged?
  • Mi az a helyzet, amiben a Leány csodavárására, hitére van szükséged a megújuláshoz?
  • Mi az a helyzet, amiben a víz tisztító vagy akadályelhárító minőségeire lenne szükséged?

Mit csinálj? Menj ki a szabadba, ázz el az esőben, meditálj a vízzel vagy tavaszi természeti képekkel. Tavasszal mi sem könnyebb mint kapcsolódni az ébredő természettel – indulj neki!

Ha úgy érzed, nőként szeretnél tudatosan kapcsolódni a saját magadban zajló természeti renddel és női erőiddel, szeretettel várlak ezen a csoporton: ÉVKÖRI ESTÉK SOROZAT

Ha neked hasznos volt ez az írás, másoknak is az lehet. Kérlek, segíts eljuttatni hozzájuk is.