Mindenstimmel

Szakadozó kapcsolatok

“Minden probléma kapcsolati probléma. Kapcsolati mintáink hatnak az egészségünkre, pénzügyeinkre, sikerességünkre, szexuális életünkre és még a művészetünkre is… Tudnunk kell változtatni a kapcsolatainkon, mert a kapcsolati elakadások blokkolják az egész életünket… Ha meggyógyítod a kapcsolatodat másokkal és saját magaddal, ha a kapcsolataid kiteljesedettek és boldogok, akkor minden más, ami fontos számodra, magától megtörténik.”  –  Chuck Spezzano (Ha fáj, az nem szerelem c. könyv szerzője)

Kapcsolati mintáink belül kezdődnek, annyira belül, hogy az anyukánk pocakjában. Tulajdonképpen az ő kapcsolati mintáit „örököljük”, aki pedig ugye a nagymamánk kapcsolati mintáit örökölte, aki a dédmamáét… és így tovább. Persze ez az átadási lánc nem vegytiszta, hiszen születésünk után rengeteg tényező módosít még rajta. Látjuk magunk körül a családunk tagjainak viselkedését, a számunkra fontos felnőttek viselkedését…. és programozódunk, 7 éves korunkig (minimum) minden kritika és válogatás nélkül isszuk magunkba, hogy hogyan kell viszonyulni egymáshoz és a világ dolgaihoz. Ennek mentén alakulnak ki a „saját” tapasztalásaink és kapcsolódási mintáink: bízni vagy nem bízni, elfogadni vagy ítélkezni, küzdve küzdeni vagy könnyedén teremteni, odafigyelni vagy elfordulni, megérdemlem vagy álmodni se merek róla…

Ami tuti, hogy bizonyos életkor felett nem elegáns másokat okolni a saját problémáidért, különben is, minden kapcsolat csak egy tükör… a karma fényében.

Ma már számtalan módszer van arra, hogy könnyebbé tegyük a kapcsolódásainkat, letegyük a nehéz örökséget, és új mintát hozzunk létre. Pszichésen – érzelmileg és gondolkodásmódban, viselkedésben és az energiatérben is. Ki kell tudnom lépni a romboló érzelmi mintákból, meg kell tanuljak békét teremtő módon kommunikálni, és az sem árt, a családi mátrixból is kiselejtezek egy pár idejét múlt esküt és átkot. És persze érdemes minden réteget rendbe tenni, mert hiába ragyog a padlás, ha a pincében cincognak az egerek.

Kapcsolataink kívül a kommunikációban (néha annak hiányában) nyilvánulnak meg: szavakkal és cselekvéssel. Hogyan gondolok rá, hogyan szólok hozzá, hogyan bánok vele? Elsősorban MAGAMMAL, és aztán jönnek a többiek.

„Könnyűvé” válik örömöt, békét és elfogadást teremteni a kapcsolataidban, ha előtte megcsináltad a háttérmunkát – magadban.

De ehhez kikerülhetetlen, hogy legyen bátorságod ránézni a kapcsolódási mintázataidra. Szembenézni azzal, amit örökül kaptál, és azzal is, amit te magad tettél hozzá. Elbúcsúzni attól, ami nem szolgál téged, és megkeresni, hogy mi az, ami igen. Meggyógyítani a belső gyermeked. Megtanulni kezelni magadban az érzelmi feszültséget. Leállítani a becsmérlő gondolatokat. Átírni a saját értékességedről szóló hitrendszereket. Törölni a karmikus kényszerpályákat, amik hatnak rád. Nem könnyű feladat, de sokszorosan megéri: jutalma a belső béke és az ezt megsokszorozó, teremtő kapcsolódások.

Ebben segít az ÉLET-REND HÉTVÉGÉK második alkalma. Romboló kapcsolódásokat ápolgatni hatalmas luxus, aminek a boldogságod az ára. Érdemes helyette rutinná tenni kapcsolataid ápolásának és emelésének technikáit. Ez az Élet-Rend Hétvégék sorozat valódi célja.

2019 szeptember 21-től, le ne maradj!

Kategóriák: Olvasgass