Sobják Mónika vagyok, 

holisztikus szemléletű életviteli tanácsadó,

energiagyógyász, Méhnővér.

Az vagyok, aki tengelyben áll, és másokat is emlékeztet erre.

Az vagyok, aki rendet rak hasznos és haszontalan között.

Az vagyok, aki útnak indít igazibb önmagad felé.

Az vagyok, aki visszakísér az egyensúlyba és az erőbe.

Az vagyok, aki bátran jár-kel világokon át.

***********

16 éves korom óta foglalkozom tanítással, önismerettel és spiritualitással, ami azóta is összefonódik az életemben. Úton járó vagyok, aki szívesen segíti az utána indulókat gyorsabban haladni.

A tanítás angol, majd olasz szakkörökkel kezdődött az alsóbb évesek számára – ekkor még sehol sem voltak a nyelvtanári végzettségeim. Az önismeret és a spirituális szemlélet nagyjából ugyanekkor lépett az életembe, két könyvvel: Eric Berne: Emberi játszmák és Szepes Mária: A Vörös Oroszlán c. könyveivel. De ez még csak a kezdet volt…

A nyelvtanítás vezetett el a természetgyógyász tanulmányokhoz, mert szerettem volna a hétköznapi szókincs tanítása során felmerülő hétköznapi problémákra megoldást adni a tanítványoknak.

A tanítással kapcsolatban arra jutottam, hogy ha már tanítok, akkor érdemes lenne a “lényegről” tanítani olasz és spanyol nyelvtan helyett. Hogy mi a lényeg? Hát az, hogy mitől leszünk boldogabbak. Ez vezetett a tréneritanácsadói pályához, majd ahogy egyre nagyobb összefüggésekben kezdtem látni a képet, a vezetők és szervezetek fejlesztéséhez.

Ahogy a szálak összeértek, egyre több bizonyítékot láttam magamban és magam körül arra, hogy a problémáink megoldása során csak a gondolkodásunk megváltoztatása hoz hosszú távú eredményt. Így kezdtem el mélyebben foglalkozni a spirituális tanításokkal, amelyek valahogy mind a tudatról is próbáltak tanítani valamit.

A tanult módszerek és technikák között mindig azt kerestem, ami a hétköznapokban egyszerűnek és használhatónak bizonyult, a tanítás során meg mindig azt, hogy hogyan válik a tudásom átadása kellemessé és szórakoztatóvá.

Ahonnan építkezem:

 • Életmódtanácsadó- és terapeuta (folyamatban)
 • Dúla (Dona International dúla oklevél, Dézsi Réka)
 • Metamorf masszázs (Zöldsziget Masszázs Stúdió, Surányi Réka)
 • Méhnővér: nőiség tanító, női gyógyító, szertartásvezető, papnő (Aranykor Iskolája, Pozsgai Nikoletta)
 • Női Kör Vezető Facilitátor (Pozsgai Nikoletta)
 • Energetika – szellemgyógyász mester és tanító (Várnai Myrtill, Ifj. Csontos Vilmos)
 • Energetika – One Brain kineziológia I – III (Dr. Simon Katalin, Szeferinusz Attila)
 • Légzéskontroll technikák, mindfulness technikák (Dr. Vladimir Komin, Krajcsó Nelli)
 • Human Synergistics – szervezeti kultúra, vezetői stílus, egyéni gondolkodási minták felmérése (Zsikla Gábor)
 • Élménypedagógia – 100 játék tréning (Besnyi Szabolcs)
 • IBM belső trénerképző – Learner Centered Facilitator Certification (Tim Kelpsas)
 • Olde Vechte Foundation – Practical Communication and Coaching (Marco Vlaming, Stella Saratsi)
 • Természetgyógyászati szakágak – egyészségügyi modul, fitoterápia, svéd és ájurvédikus masszázs (Holisz, Hieronimus Bock hagyományos gyógynövényismereti iskola, Ayurvédikus Egészségcentrum)
 • Nagyító Alapítvány – belső trénerképzések (Donáth Attila)
 • Olasz és spanyol nyelvtanári tapasztalatok, ELTE diplomák

Ezt mondják, akik dolgoztak már velem

Csoportban

A Párommal együtt vettem részt az előadásodon. Nekünk különösen tetszett az interaktív előadásod, valamint hogy különböző gyakorlatokon keresztül bemutatva/megmutatva felhívtad a figyelmünket arra, hogyan vagy miről ismerjük fel a szörnyecskéinket, amikor pl. különböző érzések, gondolatok formájában megjelennek.
Nekem a térdérintős gyakorlat nagyon bevált, azóta is rendszeresen használom/alkalmazom a munkahelyemen. Gyerekkorom óta pedig egyszerűen imádok hintázni. 🙂 Mónika, szívből kívánom Neked, hogy még sok emberhez juttasd el az általad alkalmazott technikákat. 🙂

Kelemen Tímea, szállítmányozás-logisztikai adminisztrátor, Mindennapi szörnyecskéink workshop, 2016

Móni jó néhány technikát tanított arra, hogyan találjuk meg az egyensúlyunkat az életben. Érdekessé tette a tréninget, hogy minden technikához mondott példákat a való életből, és mindegyikhez volt valamilyen gyakorlat is, amit kipróbálhattunk. Tetszett az egész tréning. Minden szempontból használható tudást kaptam, köszönöm! 

Zita, IBM ügyfélszolgálati munkatárs, Személyes hatékonyság tréning, 2013

Egyéniben

Nagyon szépen köszönöm az oldást!  Mikor elkezdtünk dolgozni arcüreg gyulladásom volt egy kis pánikkal fűszerezve 🙂 A kezelés végére ebből egy pici orrfolyás maradt.  Nagyon sokat segített az őszinteséged, meglátásod. Rávilágítottál a lelki okra, ami sokat segített a gyógyulásomban. A kedvességed és a hozzáértésed miatt,  tiszta szívből ajánllak mindenkinek.

Sándor Eszter, weblapkészítő és anyuka, szellemgyógyász oldás, 2017

Számomra az volt a legfontosabb, hogy Móni egy megtartó és biztonságos légkört teremtett. Bár sokat önismertem már életemben, mélyre menni mindig megindító és sérülékeny, Móni pedig nagyon figyelmesen és finoman követett-vezetett engem ezen az úton. Sosem sürgetett, vagy hagyott magamra és végig éreztem, hogy nagyon figyel rám. Ez az érzékeny figyelem érződött az oldás végén tartott imaginációban, ahol egy végül számomra nagyon gyógyító, előremozdító képet alakítottunk ki. Ezért ajánlanám őt bátran bárkinek.

Szirmai Anna, pszichológus, tréner, kineziológiai oldás, 2017

Mónival könnyed és természetes volt minden beszélgetés. Jól esett és támogatott, hogy értő figyelemmel fordult felém és mindig igazodtunk ahhoz, amire az adott pillanatban szükségem volt. Végig úgy éreztem, hogy haladunk előre az általam kitűzött cél felé. Hozzásegített ahhoz, hogy megtaláljam az elakadásokat, ill. a saját megoldásaimat és közösen megkerestük az eszközöket is ahhoz, hogy megtegyem a konkrét lépéseket is a változáshoz.

Tóth Veronika, főtanácsos, Emberi Erőforrások Minisztériuma, szakmai témájú coaching, 2016