Mindenstimmel

Föld – táplálás és stabilitás: október 8.

Mindennek az alap alkotóelemei az elemek – fizikailag is és a szemnek láthatatlan tereinkben, testeinkben is. A mai modern nyugati asztrofizika tudósai is azt vallják, hogy az elemek az Univerzumunk építőkövei, de a nyugati ember érdekes módon mégsem alkalmazza praktikusan a hétköznapi életében ezt a tudást. A nyugati és főleg a városi ember nagyon elszakadt ettől a szemlélettől.

A négy elem – víz, tűz, föld és levegő – minőségei uralják a négy évszakot is. Az évkör rendjét követve érdemes élni az erejükkel teremtő (vagy épp lebontó) folyamataid során is. Az ember évezredekig tudott az elemek erejéről, szertartásosan megszólította, segítségül hívta őket élete ügyes-bajos dolgainak elrendezéséhez.

Tavasszal a víz eleme a legerősebb – témái a bizalom, az áramlással való haladni tudás, a tisztaság, az új kezdetek, a kísérletezés.

Nyáron a tűz eleme uralkodik – témái a szenvedély, a cselekvőképesség, a motiváció, a lelkesedés, a kibontakozás.

Ősszel a föld eleme uralkodik – témái a táplálás és öntáplálás, a bőség, a biztonság, az eredményesség, a gyümölcsözés.

Télen a levegő eleme uralkodik – témái az elengedés, letisztulás, pusztulás és megpihenés, majd az újjászülető álmok, a szabadság és tágasság.

Mit fogunk csinálni?

Először mesélek egy kicsit.

A négy elem szerepéről a belső egyensúlyban, mindig az aktuális elemmel a fókuszban. Mikor melyik minőség ideje van a fizikai és a lelki folyamatainkban, melyik minőség mit támogat. Hogyan tudsz kapcsolódni a minőségekkel a helyett, hogy ellenük dolgoznál? Mire használd őket?

Aztán segítségül hívjuk az elemek erejét.

Attól lesz szertartásos az este, hogy először közösen megépítjük az oltárt, amire te is elhelyezheted azt a tárgyat, amit az adott alkalomra hoztál. Ezzel egyénileg kitűzöd magadnak az este fókuszát, amiért dolgozni szeretnél. Eztán pedig közösen kezdjük el szőni a szándék terét, általában meditáción keresztül, amelyben felvesszük a kapcsolatot az elemekkel és segítségül hívjuk az erejüket teremtő folyamatainkhoz. Végül minden szertartásnak része valamilyen gyakorlat is, amellyel szimbolikusan megvalósítjuk azt, amiért dolgozunk.

Részvételi díj: egyenként látogatva 6000 Ft/alkalom, ami tartalmazza az alkalom témájához kapcsolódó ajándékzsákocskát (kb 1500 Ft értékben).
Jelentkezés: monikasobjak@gmail.com

Következő alkalmak 2020 során:

Levegő – könnyűség és elengedés: január 16.
Víz – bizalom és újrakezdés: április 9.
Tűz – életöröm és szerelem: július 9.
Föld – táplálás és stabilitás: október 8.