Mindenstimmel

Látlak téged – Az ősök üzenete sorozat 3.

Ahogy a sorozat felvezetőjében  írtam, nem új dolgok ezek, de mégis ismételnem kell – és közösen megtalálni a módját, hogyan tudjuk ezt a mai világban, a gyakorlatban csinálni.

A felvezető írásban felsorolt öt dolog közül harmadikként most ezt veszem elő: • Kezdjük el észrevenni és tisztelni a Természetet – és egymást.

(Az első részt itt olvashatod: Mindenben a lélek – Az ősök üzenete sorozat 1.) (A második részt itt olvashatod: Forrástudat – Az ősök üzenete sorozat 2.)

Mivel továbbra is a ‘hogyan kell ezt csinálni’ – vonalon mozgok, tessék, itt a két legegyszerűbb gyakorlati tanács (szerintem és Dr. David R. Hawkins szerint):

  • Légy kedves mindenhez és mindenkihez, mindig és kivétel nélkül, beleértve saját magadat is.
  • Becsüld nagyra az élet egészét, minden kifejeződésében, bármi történjék, még ha pillanatnyilag nem is érted azt. 

Ehhez csupán az kell, amit az első részben leírtam: gyakorlatban alkalmazni azt, hogy mindenben érző lélek lakik, aki a számára elképzelhető legjobb megoldás szerint cselekszik éppen. Aki látja ezt, a szívével lát, nem csak a szemével.

Akkor is, ha például a másik létező (ember lévén) hülyén viselkedik, mert épp a maga bajával van elfoglalva, és nem lát ki belőle.

Akkor is, ha például a másik létező (mondjuk víz lévén) nem szól vissza hangos szóval azonnal, hogy elég már a vegyszerekből meg a szemétből!

Még egy kis kiegészítés: a “mindenki”-be te magad is beletartozol. Ehhez ajánlok egy remek játékot: csak kezdd el figyelni, mennyire tudsz kedves lenni magaddal – gondolatban, szóban, cselekedetben. Kedvesen bánsz-e magaddal annyira, mint egy cicával, vagy mint egy jóbarátoddal?

A fenti két pont pofonegyszerűnek hangzik, épp ezért sokan elolvassátok és legyintetek rá, hogy ‘ahha, ezt már tudom’. Na, én meg erre legyintek. Majd akkor tudod, ha a hétköznapi helyzetek apró megnyilvánulásait, a legapróbbakat is, a kedvesség és a tisztelet irányítja – először saját magad felé. Ezt meg onnan tudom, hogy én is olvastam, sőt tanítom évek óta ezeket az alapelveket, de a mai napig kerülök olyan helyzetbe, ahol még mindig nem sikerül a gyakorlatban is e szerint élnem. 

Márpedig a túlélésünk fog múlni azon, hogy tudjuk-e használni az őseink szemléletét.

A tiszta tudat fénye legyen veletek az Új Föld útjain!

Ha úgy érzed, hogy szívesen látnál te is többet a dolgok lelkéből, szeptember közepén indul a következő Szellemgyógyászat – spirituális Én-ismereti csoport. Ezen a télen nagy szükség lesz rá, hogy minél többen legyünk, akik valóban látjuk egymást.

*** Ha tetszett neked ez az írás, segíts eljuttatni másokhoz is, lehet hogy nekik is jól jön. ***

Kategóriák: Olvasgass