Mindenstimmel

Forrástudat

– Az ősök üzenete sorozat 2.

Ahogy a sorozat felvezetőjében  írtam, nem új dolgok ezek, de mégis ismételnem kell – és közösen megtalálni a módját, hogyan tudjuk ezt a mai világban, a gyakorlatban csinálni.

A felvezető írásban felsorolt öt dolog közül másodikként most ezt veszem elő: • Kapcsolódjunk a Forráshoz.

(Az első részt itt találod: Mindenben a lélek – Az ősök üzenete sorozat 1. )

Ahány kultúra, annyi néven nevezi azt az osztatlan egységet, amiből minden létező származik. Ahány kultúra, annyiféle gyakorlat, annyiféle ösvény a transzcendenshez. Aszkézis, szexuális rítusok, remetei magány, életközösség, meditáció, ének, tánc, lassú és gyors mozgásos gyakorlatok, teljes tétlenség, a fizikai test teljes kimerítése, és számtalan szertartásforma… mind egyfelé vezet – az Egyhez.

Én személy szerint egyre inkább azt tapasztalom, hogy ezek az utak mind jó támpontokat adnak – kinek-kinek ízlése és vérmérséklete szerint, de végső soron a születésben, a halálban és az Isten tenyerében egyedül vagyunk mindannyian. Csak a mi magunk módján tudunk odajutni, és csak a miénk a tapasztalat.

Aki járt már ilyen tudatállapotban, onnantól teljesen másképp szemléli majd a hétköznapi élet történéseit. Aki járt már az Egységben, nem érzi jól magát többé a megosztottságban. Értelmetlenné válik minden, ami nem béke, együttműködés és elfogadás. Sokkal kevesebb is elég lesz, netán eléggé válik ami van… és eléggé válok saját magamnak. Nem kell többet semmit megvenni, sem másoktól megszerezni – sem figyelmet, sem energiát. Onnantól osztozni szeretnénk, nem megszerezni. Onnantól egyszerűen elmegyünk a megosztottságból, és oda megyünk, ahol egység van, mert másnak nincs értelme.

És igen, aki tartani is tudja ezt a tudatállapotot a hétköznapokban, az megvilágosodott. Én nem vagyok az, de arra hajtok 🙂 … egyre hosszabb időket tudok már eltölteni így, és a kezdeti kényelmetlenségek után nagyon kellemes mellékhatásai vannak. Maximálisan megéri.

Hadd ne mondjam, hogy a fogyasztói társadalom nem csípi ezt az egység-dolgot, mert ha ez megvan, nem kell többé az (illuzórikus) hiányokat versengéssel és cuccokkal pótolni. Aki járt már az egységben, egyre kevésbé összezavarható, önszántából nem harcol, maximum védekezik, és nem is uszítható. Szóval mi a teendő?

  • Ápold a kapcsolatod a transzcendenssel. Akármit is jelentsen ez számodra, figyelj oda a béke, az egység és a kegyelem érzésére. Keresd azokat a gyakorlatokat, amik ide visznek. Keresd azokat a pillanatokat, amikor ide tudsz visszakapcsolódni. Ez a legstabilabb pont, ami csak létezik. Egy idő után innen érkeznek válaszok is.
  • Adj hálát. Mindenért. Nem magától értetődő, hogy van hol laknod, van mit enned, van mit felvenned, stb. Csak küldj egy gondolat hálát, hogy a Földanyával kezdve mennyien dolgoztak azért, hogy neked ez mind természetes lehet. Nem mindenkinek az.

“WEÖRES SÁNDOR: ÖSSZEFOGLALÁS

Van valami, mely változatlan –

Mindennek lényege ez a változatlan –

Ha minden esetlegestől mentesülök: nem marad belőlem más, csak a változatlan.”

A tiszta tudat fénye legyen veletek az Új Föld útjain!

Ha úgy érzed, hogy szívesen kapcsolódnál szorosabban a Forrással, szeptember közepén indul a következő Szellemgyógyászat – spirituális Én-ismereti csoport. Ezen a télen nagy szükség lesz rá, hogy minél többen legyünk, akik napi gyakorlatunk részeként járunk fel a Teremtőhöz..

*** Ha tetszett neked ez az írás, segíts eljuttatni másokhoz is, lehet hogy nekik is jól jön. ***

Kategóriák: Olvasgass