Mindenstimmel

Mindenben a lélek

– Az ősök üzenete sorozat 1.

Ahogy a sorozat felvezetőjében  írtam, nem új dolgok ezek, de mégis ismételnem kell – és közösen megtalálni a módját, hogyan tudjuk ezt a mai világban, a gyakorlatban csinálni.

A felvezető írásban felsorolt öt dolog közül a leginkább összefogó, a többi pontot magába foglaló üzenet ez: Kövessük a természeti kultúrákban élt őseink szemléletét, viszonyát a természethez és benne saját magunkhoz.

Szóval mit is kéne visszatanulnunk ahhoz, hogy az Emberiség továbbra is élhessen ezen a bolygón?

Az antropológusok animizmusnak hívják azt a szemléletet, aminek a működőképességét mindenki tapasztalta már, aki gyakorlati kapcsolatban van a transzcendenssel. Én is.

Az animista világfelfogás lényege, hogy a világ létezőit lélekkel rendelkező dolgoknak tartja. Lelke van a Földnek, az égitesteknek, a természeti elemeknek, az állatoknak, a növényeknek, a helyeknek, az embereknek és számtalan, a nem-fizikaiban élő létezőnek is. Az animista hétköznapokban az emberek megszólítják ezeknek a dolgoknak a lelkét, és mivel érző lényeknek tartják őket – mint saját magunkat is – igyekeznek velük tisztelettel és minél kevesebb kárt okozva bánni. Igyekeznek együttműködést kialakítani a környezet létezőivel, vagy amikor szükséges, segítséget kérni.

Tudjátok, oltár a Földanyának, esőtánc, álomfogó, füstölés és fokhagyma, házioltár és amulettek. És igen, tisztában vagyok vele, hogy máshol tartott akkor a világ, meg a tudomány, mint ma – tehát a megfigyeléseikre és a ‘képzeletükre’ hagyatkoztak az elmúlt korok emberei, mikor a világ jelenségeit magyarázták, és kapcsolatot teremtettek annak létezőivel. A primitív népek, mondhatnánk. Hát, én nálunk magasabb tudatszinten élő társadalmaknak hívom őket. Sokkal nehezebb körülmények között, sokkal kevesebb komfort és technikai lehetőség között teremtették meg a napi megélhetésüket. Sokkal több tapasztalatuk volt az élet gyakorlatáról. És közben – mivel rá voltak utalva, lássuk be – tartották a kapcsolatot a dolgok lelkével is. Jobban odafigyeltek, hiszen nem voltak okos pirulák meg gyorsan ható modern megoldások – muszáj volt az Élettel együttműködniük, annak minden rétegében (fizikai, lelki, szellemi sík). A puszta túlélésük érdekében. Tudták, hol a helyük és e szerint cselekedtek. Tudták, kitől érdemes útmutatást kérni. (Az Istentől, igen.)

Nos, az a helyzet, hogy MOST IS piszkosul rá vagyunk utalva arra, hogy tartsuk a kapcsolatot a dolgok lelkével. Sőt, talán most jobban, mint valaha.

Ugyanis a modern világ problémái (klíma, gazdaság, háborús helyzetek, stb.) nagyrészt abból származnak, hogy az emberiség a profitra (csupán az anyagra) helyezte a fókuszt, és a buliból mostanra teljesen kimaradt a dolgok lelke. Ebben a szemléletben pedig sajnos nem alapértelmezett a másik lélek tisztelete és az Élettel szembeni alázat. Meg is van az eredménye. Nade jelen írásban továbbra is azt keressük, merre van az előre, úgyhogy lássunk néhány példát arra, hogy is lenne érdemes csinálni ezt a mai világban. Hogyan csinálják már ma is sokan, hogy a fizikai hétköznapjaikban ismét jelen van a lélek is.

  • Köszönj. Köszönj a szomszédnak, a pénztáros néninek, a kutyáknak, a szomszéd cicának, a fáknak a parkban, az erdőnek, a felkelő napnak, az esőnek, a helynek ahova belépsz. Köszönj, legalább magadban, mintha lelkük lenne, mert lelkük van.
  • Tartsd rendben a saját lelked. Erről sokat hallottál már – önismeret, pszichológus, meditáció, állítások és oldások, energetikai higiénia, s ennek eredményeként radikális önelfogadás és önszeretet. Hogy érzi magát a lelked? Mitől vagy jól? Mitől vagy szeretetben saját magaddal?
  • Figyelj oda más lelkek üzenetére. Vedd észre, mit közvetítenek feléd a dolgok, hogyan hatnak rád. Ne arra figyelj, amit mondanak, amit tanultál róla, meg ami rá van írva. Arra figyelj, ahogyan érzed magad a tőle. Rombol vagy emel téged? Apropó belőled mi sugárzik? Na és ez rombol vagy emel másokat?

A bolygón hatalmas átalakulás következik/van folyamatban 2020 őszén-telén, és még utána is 2023-ig. Ezt nem én mondom, nézzetek utána a csillagász kollégák oldalain. Én azt mondom, hogy aki képes egyszerre kapcsolódni a dolgok fizikai megnyilvánulásával és a dolgok lelkével is, az sokkal könnyebben navigál majd ebben az átalakulási folyamatban. Képes lesz engedni aminek mennie kell, képes lesz lépni amikor lépni kell, és képes lesz jókor jó helyen lenni olyankor, amikor a józan ész már nem segít a tervezhetetlenségben. De ehhez figyelni kell a dolgok lelkére is. Például így:

WEÖRES SÁNDOR: TÜNDÉREK, MANÓK

Az állat-, növény-, ásványfajok angyalai és ördögei: a tündérek, manók. Nem lények; nem az időben, hanem a változatlanban vannak.

Figyelj meg egy fölrebbenő verébcsoportot: ami a szárny-zizzenésükben nem a természeti hang, de valami édes együgyűség: ez a verébcsapat tündére. Vagy figyelj meg egy diófát: ha tépázod, kelletlenül és viszolyogva adja gyümölcsét; s ha szelíden, tisztelettel közeledsz hozzá, szívesen adakozni kezd, és megpillantod a lefosztottnak látszó alsó ágakon a legelérhetőbb és addig észre nem vett diókat: ez a diófa tündére.

Van a történetben egy magyar vonatkozású szál is, amire itt szeretném felhívni a figyelmet. A Nyirkai jóslat egy hosszú szimbolikus szöveg, egy jövendölés, aminek jó eséllyel az utolsó negyedét éljük most. Ebben is vannak útmutatások arra vonatkozóan, hogy hogyan tudunk átjutni a következő időkön. (A kertek művelői könnyen vészelik át a nehéz időket, mert más módon se pénz, se posztó. Előrelátó, ki kamrát tölt. / Oltalmazó rejtekhelyről gondoskodik, ki hallgat az Egekből sugallt igékre. / Kertekben sarjad az új élet. / A megszeppent maradék Ukkót híjja, a Boldogasszonyt. / Áldanak Földnek és Égnek víz- szerrel, tűz-szerrel. Szívben, gondolatban, test és lélek mozdulataival, a Nap és a Hold járásának ösvényén.)

De ami a végén a lényeg, hogy az üzenetet közvetítő táltos asszonyt megkérdik az egybegyűltek, hogy amit elmondott, az mindenképp úgy fog-e történni.  “A Szellem erre azt felelé: Minden jövendölés ókumlálás, a múltat meg jelent összekötő vonás folytatásán a jövő felé. Megírva semmi sincsen mert minden megváltoztatható – ha nem fordultok az Istenetektől és megszívlelitek az ősök intelmeit.”

A tiszta tudat fénye legyen veletek az Új Föld útjain!

Ha úgy érzed, hogy készen állsz megtanulni kommunikálni a dolgok lelkével, szeptember közepén indul a következő Szellemgyógyászat – spirituális Én-ismereti csoport. Nagy szükség lesz rá, hogy minél többen legyünk, akik tudunk beszélni ezen a nyelven is.

*** Ha tetszett neked ez az írás, segíts eljuttatni másokhoz is, lehet hogy nekik is jól jön. ***

Kategóriák: Olvasgass