Mindenstimmel

Koronavírus – a globális paradigmaváltás

A kialakuló helyzet sok tükröt tart felénk, egyéni és közösségi szempontból egyaránt. De ha már így alakul, mihez kezdhetünk vele? Mint mindent, ezt a témát is három rétegben érdemes megközelíteni. Test, lélek és szellem nézőpontjából.

Gaia visszaveszi koronáját.

TEST

 • Maradj otthon, ha csak teheted. Ezzel egyrészt elkerülöd, hogy elkapd a vírust, meg azt is, hogy továbbadd, ha esetleg lappangási időben lévő hordozó lennél. Azért is maradj otthon, mert bár a fertőzés terjedését megállítani nem lehet, de legalább jelentősen lassítjuk, és ezzel egyenletesebben oszlik majd el a tényleg súlyos esetek élesedése – vagyis kevesebben betegszenek meg egyszerre. Így valamelyest hozzájárulunk ahhoz, hogy az egészségügy kapacitásának esélye legyen ellátni mindenkit, aki valóban rászorul. Azért is maradj otthon, mert mindkét húgom az egészségügyben dolgozik, és a helyzet önmagában sem habkönnyű, hát még most hova fajul… legalább ezzel segítsünk az egészségügyi dolgozóknak is átvészelni ezt az időszakot. Azért is maradj otthon, mert rajtad lehet, hogy észrevétlenül átmegy, de vannak szüleid és nagyszüleid, akiken meg nem.
 • Ha nem teheted, menj bringával, saját autóval :/. Tömegközlekedés esetén meg aztán végképp ügyelj a kézmosásra!
 • Higiénia: moss kezet, ne nyúlkálj az arcodhoz, ne egyél-igyál menet közben, és ne pusziszkodj – kacsints helyette! Pl: https://www.youtube.com/watch?v=pLxUCJ7WqPM (olaszul van, de elmutogatja a lényeget)
 • Alternatív fertőtlenítők az illóolajok: teafa, grapefruit, kakukkfű, citrom, levendula, citromfű, ánizs, szegfűszeg, fahéj, rozmaring. https://infograph.venngage.com/p/169455/top-10-antibakterilis-hats-illolaj; Kézkrém receptek, amibe tehetsz fertőtlenítő hatású illókat: https://femina.hu/terasz/kezkrem_hazilag/; Kézfertőtlenítő spray recept: https://www.facebook.com/katalin.schafer.9/posts/10215492013204204
 • Immunerősítés: A, C, D vitamin. Ha C vitamin kifogyott, aszkorbinsav. Gyömbér, méhészeti termékek, fokhagyma. Mozgás, hogy mozgásban tartsd a keringésed (és ne hülyülj meg az otthonmaradástól). Meg pl. ezek: https://otelemesetrend.hu/immunerosites-taplalkozas-legzes-mozgas/

LÉLEK

Azt szerintem nem kell már magyarázzam, hogy a lelkiállapotunk hat a fizikai állapotunkra. A stressz gyengíti az immunrendszert. A félelem pedig érzelmi stressz. Tehát a saját érdeked, hogy normális érzelmi állapotban tartsd magad, az immunitásod is növeled vele.

 • Vírusirtás a gondolataidban: tájékozódni kell, de mostanra már mindent tudsz. Kerüld a félelmet ébresztő hírek olvasgatását, és keresd azokat, amik tényszerűen írnak a helyzetről, és megoldásokat kínálnak. Most az érzelmekkel való belső munka következik.
 • Félelem, fájdalom, veszteség: Ezek a tüdő területének érzelmi témái. Most érzelmi stresszhelyzet van, pattanásig feszülés. Az eddig megszokott világunk, a napi rutinunk, amit eddig biztosnak hittünk, összeomlóban. Kezd jel dolgozni ezekkel az érzésekkel, menj a mélyükre, tisztítsd ki őket. Ha egyedül nem megy, kérj segítséget!!!
 • Változás: veszteség vagy lehetőség? – Ez a helyzet a lelkiállapotunkat illetően gyakorlatilag egyvalamiről szól: a pszichés változáskezelési képességünkről (reziliencia). Itt az ideje szembenézni a változással kapcsolatos hozzáállásunkkal. Itt az ideje elfogadást, elengedést, hitet és bizalmat tanulni.
 • Társadalmi hatások – átállás a természetes ritmusra. – Ha társadalmi szinten nézzük, ez a lassulás vagy leállás rövid időn belül egy kis szünetet csinál a fogyasztói társadalom megszokott működésében, a bevételeinkben, a kényelmi szolgáltatások azonnali hozzáférhetőségében. Régóta tudjuk, hogy a mostani működés káros a föld ökoszisztémájára és az emberiség egészségi és pszichés állapotára is sok szempontból. Itt a lehetőség viszonylag békésen átállni egy természetes ritmust támogató életmódra. Ennek számtalan tesztelt verziója van ma már, csak használni kell a meglévő tudást.
 • Magány vagy lelkigyakorlat? – Mai modern világunkban gyakorlatilag sosem vagyunk egyedül. Eddigi századokban a lelki élet / spiritualitás nevű életterületen létezett az önként választott magány, mint lelkigyakorlat. Elszoktunk ettől. Itt az ideje kipróbálni ezt a fajta elvonulást és magunkba mélyedést. A többség nem lesz teljesen egyedül, hiszen ma már az interneten lehet kapcsolatot tartani, de a magányosság érzése az ingertúlterhelés csökkenése miatt be fog kapcsolni.
 • Családi idegbaj vagy minőségi idő? – Sokan közületek gyerekekkel maradnak majd otthon. Itt az ideje finomítani az együttműködés szabályain (mert lesz, hogy egymás agyára mentek majd). Végigjátszani a társasjáték szekrényt. Közösen alkotni és barkácsolni, mesélni, filmet nézni, kertészkedni, főzni, tavaszi nagytakarítást csinálni, lakást átrendezni.
 • Üresjárat vagy alkotói szabadság? – A mai világban mindig csinálni kell valamit. Hát, most elmehetsz alkotói szabadságra. Én például kiolvasok egy pár sorára váró könyvet, megírom az Élet Ciklusai című kártyapaklit végre, és nekiállok kidolgozni a fejemben lévő online tanfolyamokból néhányat. Megvarrom az évek óta várakozó textilekből a tavaszi ruhákat, megfestem a képeket amik a fejemben vannak,  … stb. Te mihez kezdesz az ajándék idővel?
 • Unalom vagy pihenés? – Ha elkezdesz unatkozni, mert nem áraszt el a szokásos mennyiségű tennivaló, akkor kezdj el megtanulni pihenni. Bűntudat nélkül kipróbálni a tét nélkül gondolkodást, a legitim semmittevést!

SZELLEM

Azt sem kell magyarázzam, hogy ebből a perspektívából minden energia. A saját kalibrációnk magasabban tartásával egyszerűen hozzáférhetetlenné tesszük magunkat az alacsonyabb rezgésű létformák számára. Ügyelj rá, hogy maradj a pozitív rezgéstartományban.

 • Meditálj, amilyen szinten tudsz. Kapcsolódj a légzésedhez, a testedhez, a tengelyedhez, a Forráshoz és a Földhöz. Csatlakozz online csoportokhoz, ha egyedül nehezen állsz neki.
 • Tisztítsd az energiarendszered. Sokféle technika van erre, mozgásos és mentális, használd. Pucold a veszteséghez, félelemhez, fájdalomhoz kapcsolódó energiákat, energiamezőket. Ha ismersz oldási technikákat, menj vissza a gyökérokhoz, amik ezeket az érzelmeket aktiválják, és oldd fel az okokat – épp elég azzal megbirkózni, amit a jelen hoz magával.
 • Segíts a kollektívnek. Ha szellemi térben gyakorlottan dolgozó fénymunkás vagy, kapcsolódj ahhoz a magasabb rezgésű mezőhöz, amin olyan sokan dolgozunk most (is) egyszerre. A Föld, és ezzel együtt a földi lakosság átléptetése a magasabb rezgésre elérte most a fizikai síkot is. Te, aki képes vagy az Új Föld rezgésteréhez kapcsolódni, küldj szeretetet azoknak, akik félnek. Kérj kegyelmet és segítséget, hogy aki csak lehet, megtalálja a kapcsolatát ehhez az energiamezőhöz, és folytathassa a létezését az új paradigma valóságában, saját életterve szerinti legmegfelelőbb módon. Gaia visszaveszi koronáját, és akik tudnak vele kapcsolódni, azok tudnak vele tartani is.

Áldás a munkátokra.

Kategóriák: Olvasgass