Mindenstimmel

2020 a Hold éve: mire készülj?

Bármilyen előrejelzés nem más, mint a terület térképe, amint áthaladni készülsz. De akármit is mondjon a térkép, a területen neked kell átmenni, a döntéseket neked kell meghozni. Ez az írás arra szolgál, hogy könnyebben tájékozódj az év láthatatlan, mégis jelen lévő, és ezáltal rád ható energiáiban. Jó utat!

ÁTTEKINTÉS

2020 a Hold éve, de három másik bolygó is nagyon fontos szerepet játszik majd az év térképén: a Szaturnusz, a Plútó és a Jupiter. Ezzel az évvel (ami igazából csillagászatilag elkezdődött 2019. december 21.-én) belépünk nem csak egy új évtizedbe, hanem egy új asztrológiai ciklusba is, ami 2159-ig tart.

Számmisztikailag a 2-es szám szintén a Holdat jelöli, tehát kétszeresen is fontos lesz az összes olyan minőség, amit ő képvisel. A számok összege pedig 4, ami a Földdel, az anyagiakkal, a fizikaival kapcsolatos dolgokat jelöli. Szóval hiába az égen a térkép, cselekedni a földön kell!

***

RÉSZLETESEBBEN

Az alábbi négy bolygó hatása a leglényegesebb az év során. A Hold éve a Szaturnusz és a Plútó találkozásával kezdődik (január 12.-én pontosodó együttállás), és a Szaturnusz-Jupiter együttállással végződik (december 21.), közben pedig a Jupiter találkozik a Plútóval háromszor is az év során (április, május, június). Lássuk, milyen témákat jelölnek a bolygók, ezekkel lesz dolog bőven az idén.

A Hold

A leggyorsabb bolygó, hiszen 28 nap alatt teszi meg a körét. Mozgásával figyelmeztet az állandó átalakulásra, változásra. A Vénusz mellett a másik női minőséget jelölő bolygó. Témái: a tudattalan vagy más néven árnyékos oldal (ami nem azért árnyékos mert rossz, hanem mert a tudat fénye elől rejtve működnek itt az erők), az ösztönök világa – és az ehhez tartozó érzékenység, az érzelmek, az intuíció, és a múlt suttogó emlékezete. Ide tartozik az otthon és az “anyai örökség” pszichológiai vetülete: az otthon-érzés és az önmagamban otthon – érzés, vagyis az önbizalom, a törődés és töltődés alapbeállításai, és az érzelmi kötődés témái.

A Jupiter

11 év alatt teszi meg a körét. Jóságos, segítségnyújtó, bölcs erőket képvisel. Elősegíti a pozitív megnyilvánulásokat, kitartást hoz és biztosítja a sikerhez szükséges feltételeket. Az igazságot segíti, a növekedést támogatja. A bölcsesség és igazságkeresés mellett fontos aspektusa a világi élvezetekben való elmerülés. Olyan, mint egy bölcs, jókedvű, igazságos öreg király, aki szigorú is tud lenni – azt kapod, amit megérdemelsz.

A Szaturnusz

29 év alatt teszi meg körét. Az egyéni sors uralkodója, a karma bolygója, épp ezért nem is nagy kedvenc – hiszen nagy feladatokat hoz (pont azokat egyébként, amiket leszületésünk előtt választottunk magunknak). Fegyelmezettségre, felelősségre, lassúságra tanít, erőfeszítést jelez. A karma bolygójaként szembeállít minden olyan helyzettel, ahol még tartozásunk van, megmutatja a félelmeinket és gyenge pontjainkat.

A Plútó

251 év alatt teszi meg körét, tehát ritka vendég errefelé. Legfőbb minősége az átalakulás, nem véletlen, hogy az alvilág (tudattalan, elnyomott azért félelmetes aspektusok) bolygója is. Hatása lassú, de elkerülhetetlen. A tömegek sorsának uralkodójaként tartják számon. Szintén nem nagy kedvenc, mert az átalakulás minden esetben pusztulással is jár, hiszen minden új csak akkor tud létre jönni, ha a régi elpusztult, és helyet ad neki.

MIRE FIGYELJEK A TÉRKÉP ALAPJÁN?

A bolygók azokat a témákat-területeket jelölik, amin ösvényeink keresztülhaladnak a jövő év során. Néhány útjelző kérdés segíthet felkészülni az előttünk álló túrára, a várható kihívásokra. Akár még át is gondolhatjuk, mit érdemes bepakolni a képzeletbeli hátizsákba ahhoz, hogy… a terepviszonyokhoz képest kellemes legyen a kirándulás.

A Hold uralma alatt tuti, hogy előkerül a női minőségek témája. Hogy vagyok én a saját nőiességemmel, (férfiként) a női oldalammal? Tudom-e, milyen a női erő, és hogyan használom? Mennyire vagyok kapcsolatban a befogadó, nem lineárisan logikus működésemmel? Milyen kapcsolatban vagyok az érzelmeimmel? Van -e bátorságom a hold fényénél ráérezni, mi a következő lépés? Tudok-e tervezés nélkül, a belső iránytűmet követve lépésenként haladni?

A Holdé az árnyékos oldal témája is. Mi az, ami eddig rejtve volt előttem? Mi az, amire nem mertem ránézni, és honnan lesz hozzá bátorságom? Mi az, ami a hold fényénél szörnyetegnek tűnik, pedig ha napvilágra merném kísérni, csak egy vicces kis jelenség maradna? Milyen ösztönös megnyilvánulásaimat tartom az árnyékba zárva? Miről gondolom azt, hogy “árnyék”, pedig valójában csak nem uralt erő?

A Holdé az otthon és gondoskodás területe. Hogy állok az otthoni, anyai lelki örökségemhez? Rendbe tettem-e már gyermekkorom tapasztalásait? Milyen közegben érzem magam otthonosan? Hova vonulok vissza töltődni, biztonságban lenni? Mennyire merek kötődni, közel engedni magamhoz másokat? Milyen kapcsolati, kapcsolódási igényem van, hogyan szeretek valahová tartozni? Milyen módon törődök magammal? Hogyan gondoskodom másokról?

A Szaturnusz és a Plútó kérdései (év eleje): Az egyéni karma és az átalakulás bolygóinak találkozása nyitja az évet. Én a helyükben feltenném a kérdést: Milyen rendezetlen számláid vannak még? Mivel vagy adósa másnak, mivel maradtál adósa önmagadnak? Mitől félsz még? Hogy sikerül teljesíteni eddig azt a feladatot, amiért leszülettél a Földre – az utadon vagy, vagy még máshol húzod az időt valamivel? Mennyire vállalod a felelősséget az életed döntéseiért? Mi kell még ahhoz, hogy lépni tudj az igazabb önmagad felé? Mit kell még átalakítani, hogy igazi önmagadhoz méltóan élhess? 

A Jupiter és a Plútó kérdései (tavasz-nyár): A bölcsesség & igazság és az átalakulás bolygói háromszor randevúznak az évben. Mint a mesében… a hőst várja három próba, minket meg háromszor kérdeznek: Biztosan ezt választod? Biztosan ezt akarod? Biztosan ez az igazság, vagy van valami, amit nem látsz még? Mi kell még hozzá, hogy a helyedre kerülj életed kirakósában? Hol a helyed, mi a szereped a közösség (család, baráti közösség, hivatás, ország, emberiség) változásaiban?

A Szaturnusz és a Jupiter kérdései (év vége): Az egyéni karma és a bölcsesség & igazság bolygói zárják az évet. Eddigre – ha be nem is értek a folyamatok – nagyrészt meghoztuk azokat a döntéseket, amikkel tovább rajzoljuk a sorsunk ösvényeit. Érzésem szerint itt még van egy átgondolási lehetőség. Az év vége kérdései: Mit tanultál az évedből? Használod-e, amit tanultál? A te világodban mi az az igazság, amihez minden igazodik? Milyen világot építesz magadnak ezzel? Hogyan tovább ebben a világban? 

Ezek a kérdések önmagukban is megérnek egy komolyabb üldögélést önmagunkkal, hát még így csokorba szedve… sorsfordítónak tűnik ez az év. Persze minden pillanat lehetne az, ha folyamatos tudatossággal lennénk jelen benne, de 2020-ban muszáj lesz így tenni, hiszen errefelé visz az út.

Én személy szerint azzal tudom támogatni az idei évet, hogy magam is aktívan részt veszek benne, és átadom az eddig összegyűlt tapasztalatom és tudásom a folyamatos változásról, a női minőségekről,  és mindarról, amit ez hozzá tud tenni életünk minőségéhez.

Évköri Esték sorozat: Az Évköri esték sorozatban negyedévenként egy Évszakra készülő alkalom, egy Női minőség este és egy szertartásos Elem ünnep segít benne maradni a természetes ritmusban.

A Hold Éve női teremtő erő sorozat: A 2020-as év arra hív, hogy egyensúlyba hozzuk a férfi jellegű cselekvő erőt és a női jellegű befogadó erőt – magunkban, életünk minden területén és ezáltal világban is.

BÉRLETEK: Egyéni és csoportos alkalmakra.

Ha tetszett neked ez az írás, segíts eljuttatni másokhoz is, hátha nekik is jól jön.

 ******** 

A bejegyzéshez felhasznált irodalom: http://sterni.web.elte.hu/anyag/ora2.html, https://fenyszovo.blog.hu/2016/01/04/melyik_ev_melyik_bolygohoz_tartozik, https://zoe-szammisztika.eoldal.hu/cikkek/nyitooldal/2020–a-stabilitas-es-a-rend-eve.html, https://miazabra.hu/hold-asztrologiai-jelentese, https://www.astro24h.hu/asztrologia-a-bolygok-hatasa-az-asztrologiaban/, https://www.astronet.hu/asztrologia/ezt-hozza-2020-az-asztrologus-szerint/, https://www.astrology.com/article/2020-astrology-predictions, http://biborcsillag.hu/2019/01/21/szaturnusz-pluto-egyuttallas-felelossegvallalas-a-kobon/, http://www.asztropszichologia.hu/2019/01/16/a-szaturnusz-pluto-egyuttallas/

Kategóriák: Olvasgass