Mindenstimmel

2019 a Merkúr éve: mire készülj és hogyan?

A csillagok üzenete szerint mozgalmas év lesz az idei. Számmisztikusok, asztrozófusok és médiumok elemzései szerint… nézzük, mi jön idén. Csak annyit mondhatok: biztonsági öveket becsatolni, mindentlátó szemüveget feltenni!

Mit hoz a Merkúr idénre?

Az Istenek hírnökét a rómaiak Merkúrnak, a görögök Hermésznek nevezték. Ő volt a kereskedők, a kézművesek, az okosság, de a tolvajok istene is. Az asztrológiában a Merkúr a kapcsolatteremtést – beszédet, a kommunikációt, az értelmet – a kíváncsiságot, a tudásvágyat, a tárgyalási készséget, a talpraesettséget és mozgékonyságot is megtestesíti. A Merkúr közvetíti a tudást és az információkat, és az üzlet bolygója is.

Ám vannak árnyoldalai is, mint mindennek: hajlamossá tesz a könnyelműségre és meggondolatlanságra, és nem mindig tiszteli az erkölcsöt… vagy is a csalás és ámítás, az illúziók és megtévesztés is bőven megjelenhet majd idén.

Ha kibontjuk kicsit, mit is jelent ez…

Ami elsőre is szembetűnő, hogy Merkúr/Hermész bokáján szárnyacskák vannak, és hírnökként, közvetítőként “dolgozott”. Egy ilyen szereplő közelében lenni pedig nem mást jelent, mint változásokat, mégpedig feltehetően elkerülhetetlen és gyors változásokat. Embere válogatja, ki hogy van a változásokkal, mindenesetre a hozzájuk való alkalmazkodás evolúciós túlélési esélyeinket javította mindig is a történelem során… Ám a változásban navigáláshoz tapasztalatom szerint szükség van még két másik kulcsfontosságú dologra. Az egyik az, hogy tudom, hová tartok, akkor is, ha zavarossá válik minden körülöttem (és néha bennem). Van egy biztos pont, amihez ki tudok kötni minden körülményben, és attól nem tudnak elterelni. Ennek kiegészítője pedig az a képesség, hogy felismerem az elterelést… és nemet tudok mondani rá. Kicsiben ajánlom ehhez gyakorlatnak a bevásárlást valami nagyobb áruházláncban, ahol kiderül, hogy NINCS az az alapanyag, amit szerettél volna a hétvégi ebédhez, és ezért újra kell tervezd a menüt, de úgy kell vásárolj, hogy közben nem pakolod tele a kosarad hülyeségekkel is… 🙂

Ha a kommunikáció aspektust vizsgáljuk közelebbről, rögtön felvetődik a félreértések kérdésköre is (hiszen a kommunikáció és a félreértés édestestvérek…) és ebből adódóan a tiszta kommunikáció. Ami attól lesz tiszta, hogy egyrészt tisztában vagyok azzal, amit én képviselni szeretnék, ezt ki is merem mondani, másrészt olyan módon mondom ki, hogy a másik megértse. Ehhez pedig sokszor nem kevés kreativitásra, sőt néhol a hidegvérünk megőrzésére van szükség. A félreértések ködében (legyen az szándékos megtévesztés vagy épp csak könnyelmű ígéretek, amire számítottál volna, de sajnos a másik fél nem tartja be) jól fog jönni az éberség és az előrelátás … az a finom kis szimat, ami azt mondja: itt valami nem olyan hajde fényes, mint aminek látszik. És sajnos – fájdalom, de ez van – ez a saját magunknak vetített illúziókra is igaz. Látom ami történik, vagy azt látom, amit szeretnék látni? Maradok a vetített díszletek között, vagy hajlandó vagyok körülnézni és meglátni az igazságot? Egy ilyen kiránduláshoz – akár saját magunkban, akár a világunkban – jó adag nyitottság és vállalkozó kedv szükségeltetik. Hiszen bármi jöhet, ha semmi nem az, aminek hittem!

A változékonyságot, a kommunikációt és az anyagiakat összevetve az idei a gyors teremtések éve. Erre csak Weöres Sándort idézném: “Vigyázz, hogy világosat gondolsz-e, vagy sötétet, mert amit gondoltál, megteremtetted.” Hát idén aztán meg valami őrült sebességgel teremtjük meg, úgyhogy érdemes kicsit gyomlálgatni a lehúzó gondolataink és érzéseink között…

Ezek a tendenciák jelen lesznek az évben így is, úgy is – csak rajtad múlik, mihez kezdesz velük, és mit hozol ki belőle. Mivel sok éves tréneri tapasztalatom is van, és mindig érdekelt, hogy mit lehet kezdeni itt a földön az égi üzenetekkel, ezért összeraktam egy 6 részes online minitréninget – pont arra, hogy a gyakorlatban hogyan készülj fel az idei évre.

SZUPERKÉPESSÉGEK 2019-RE

Bármikor belevághatsz: 6 hét, 6 szuperképesség!

 

Kategóriák: Olvasgass