Mindenstimmel

Minden, amit a szellemgyógyászatról tudni akartál

Annyian annyi félét kérdeztek erről, hogy úgy döntöttem, egybegyűjtöm az alapinfókat. Normális esetben erről kb. fél napot mesélek a tanfolyamaimon, ez most itt a lényeg vázlata. Remélem így is sok mindenre választ kapsz.

Mi az a szellemgyógyászat?

A szellemgyógyászat egy Ifj. Csontos Vilmos által lehívott- újraélesztett-összegzett kvantumgyógyítási módszer, ami ötvözetét adja az összes mai divatos energiagyógyászati módszer lényegének. Nekem az egyszerűsége és a rendszerszemlélete miatt a leginkább kézreálló technika, amit ismerek.

Ma divatos kvantumgyógyítási módszerek, amiket általában franchise rendszerű (=drága) oktatásban lehet megtanulni: Reiki, Pránanadi, Theta Healing, Source Memory Healing, Spirituális Választerápia, Családállítás, Kineziológia – főleg a TEK kineziológiai ága, NES terápia, Quantum Balancing, Quantum Touch, Matrix Energetics, Quantum Matrix, Cellular Memory Healing, valamint rokonai az Access Bars és az Érzelmi Felszabadítás Technika. De ugyanez a kategória a keresztény szentek csodás gyógyításai is, csak azt nem marketingelik, és nem tanítják tanfolyamokon 🙂

Ezeket a technikákat egyébként évezredek óta ismerik a nagy szellemi tradíciók, ám mindig a beavatottak titkos tudása volt (az akkori időkben nem véletlenül). A modern időkben az oroszok kezdtek el komolyabban foglalkozni a különböző pszi-képességek kutatásával és használatával már a 19. század elejétől, sajnos főleg katonai indíttatásból. (Pl: Bratislav Kaffka, Franz Bardon)

Régen úgy mondták volna: az Öregisten erejével gyógyítás.

A szellemgyógyászattal való közbenjárás kiegészíti a fizikai szintű orvoslást, számos esetben szükségtelenné is teszi azt. Nem feladata a betegségek fizikai szintű diagnosztizálása. Helyette a tünetek lelki-szellemi okainak feltérképezésével és a harmónia újrateremtésével foglalkozik, mely megjelenik a fizikai testen, kifejeződik az élethelyzeteink, körülményeink változásában. Az egység állapotába visszarendeződő Lélek és Szellem képesek újra egész-séget teremteni a létezés minden szintjén.

Hogyan működik a szellemgyógyászat?

Ha kizárólag klinikai eredményeket tekintünk, a placebo kutatásokból tudjuk, hogy a gyógyszerek hatásának 20%-át a hit adja. Hipnózissal végzett pszichiátriai kezelések tapasztalataiból azt is tudjuk, hogy hasadt személyiségű egyéneknek az éppen “aktuális” személyiségétől függ a szókészlete, gesztusai, mozgása, és a fizikai betegségeik tünetei is! Tehát a tudat irányítja a testet, így az egészség és gyógyulás minden formáját.

Ma már a mindfulnessel kapcsolatos klinikai kutatások alátámasztják, hogy csupán napi 20 perc meditáció mérhetően lerövidíti a (fizikai és lelki) betegségek gyógyulási idejét. Megint csak a tudat irányít.

A pszichológia – és az évezredes szellemi hagyományok – régóta tanítják, hogy az eseményekkel kapcsolatos megítélésünk (és az ahhoz kapcsolódó érzelmeink) attól függnek, hogy mit gondoluk egy adott helyzetről, vagyis jónak vagy rossznak ítéljük-e meg. Ez a félig teli vagy félig üres pohár dilemmája, ami azonban meghatározza érzelmeink biokémiáját. Itt is a gondolatok irányítják a test működését. Valamint a pszichológia is úgy tartja, hogy létezik a kollektív tudattalan, vagyis a tapasztalatoknak egy olyan univerzális könyvtára, amihez valamilyen “rejtélyes” módon hozzáférünk…

Az epigenetika és a pszichogenetika tudománya arra is rámutatott, hogy felmenőink érzelmi mintázatai is öröklődnek a génkészlettel, nem csak a fizikai tulajdonságok. Ez azért lehetséges, mert az érzelmek a test számára nem mások, mint biokémiai reakciók, és ha valaki a félelem “alapállapotát” szokta meg, mint biokémiai környezetet (mondjuk anyukája pocakjában), akkor az lesz neki “otthonos” és ezt fogja újra létrehozni, illetve olyan környezet teremtődik, amiben ez újra lehetséges lesz. Ez már arról szól, hogy a gondolkodásmód mintái generációkon átadódnak testi szinten is.

A neurológia megalkotta a tapasztalatfüggő neuroplaszticitás fogalmát. Több évtizedes kutatások kimutatták, hogy az agy minden egyes tevékenysége során megváltoztatja önnön szerkezetét, és folyamatosan tökéletesítgeti áramköreit, hogy az adott feladatokat jobban tudja elvégezni. A neurológiai kutatások igazolták, hogy a gondolkozás, a tanulás és a cselekvés képes lehet a gének be- és kikapcsolására, s ezen keresztül agyunk anatómiájának (fizikai szerkezet) és viselkedésünknek(élettani) a formálására. Ismét a tudat játszik főszerepet.

A kvantumfizikai kísérletek eredményeképp tudjuk azt is, hogy a valamire irányított figyelem befolyásolja a megfigyelt részecskék viselkedését – márpedig a testünk minden építőeleme is atomokból áll. Sőt, ha egész pontosak akarunk lenni, csak 4%-unk áll atomokból, a többi 96% a rohangáló részecskék közötti űr… szóval ahol a tudatunk fókusza, ott megváltoznak a történések.

Mai modern módszerekkel kimérhetők már a testen (és a test körül) az olyan ősi tradíciókból származó fogalmak, mint az aura (modern nevén human body field = emberi testmező), és a nádik/meridiánok mentén található akupunktúrás pontok is. Pedig ez “csak” energia…

És eddig csak arról volt szó, amit a modern nyugati orvoslás és tudomány kezdetleges eszközeivel ki lehet mérni. Nem beszéltem a évezredes védikus és taoista hagyományok feljegyzéseiről, a halálközeli élményekről született beszámolókról, a tisztánlátók és érzékelők tapasztalatairól. Nem beszéltem a Maharishi-hatásról, és Masaru Emoto vízkristályos kísérleteiről… amelyekben mind-mind a tudat befolyásolja az anyagi valóságot. Az évezredes tapasztalatokat megőrző keleti hagyományok ennél sokkal többről tanítanak: egy olyan tudati mátrixról, amiben minden létező összefügg és folyamatosan hat egymásra. Messze túlmutat ez a perspektíva az egyéni test és tudat játékterén.

A szellemgyógyászat a tudat ereje által működik, és az Egység rezgésterével gyógyít.

Ezt nevezi a keresztény hagyomány Isteni Szeretetnek, a New Age spiritualitás Univerzális Energiának, a kínai gyógyászat Csí-nek, az indiai jógikus hagyomány Pránának. Mind ugyanarról szól: az életerő áramlásáról, a harmóniáról és a teljességről, aminek a megborulása eredményezi a problémákat. Aki képes visszakapcsolódni ehhez az egyetemes erőhöz, minden szinten összerendeződik.

Minek kell nekem ehhez valaki máshoz elmennem?

Az isteni szeretethez = univerzális gyógyító energiához mindenki tud kapcsolódni, ehhez nem kell közvetítő (bármit is állított évszázadokig az egyház). Sokféle technikát fejlesztett ki az emberiség a felfelé kapcsolódásra, a meditációtól kezdve az imamalmozáson és különböző testgyakorlatokon, légzéstechnikákon keresztül a tudatos szeretkezésig – lehet válogatni ízlés szerint.

Gyógyítóhoz elmenni akkor érdemes, ha 1) annyira belebonyolódtál a problémába, hogy te már nem látod a fától az erdőt. Vagy 2) annyira el vagy keseredve, hogy már nem hiszel magadban, és kell valaki, aki hisz benned.

Több év tapasztalata mondatja velem, hogy gyógyítóként/tanítóként a legfőbb feladatom sosem az, hogy technikákat adjak át, hanem az, hogy a hozzám fordulókat megtanítsam hinni a saját erejükben, amivel képesek az életükön változtatni. Amikor ez megtörténik, meg tudják gyógyítani saját magukat – csak néha elkél egy kis emlékeztetés az Egységre. Az Erő benned van, de tényleg! Ezt a legnehezebb elfogadni…

Mitől nem működhet a kvantumgyógyítás?

Minthogy a tudat irányítja a testet, a hatásfokot nagyban rontja, ha nem hiszed el, hogy ilyesmi lehetséges. Attól még működik, csak sokkal lasssssssssabban, mert falakat építesz.

A másik dolog, ami visszafordítja a haladást, ha nem az eredményre hajtasz, hanem az élményre – és ezért nem csinálod házi feladatot. Nem véletlenül adok napi gyakorlásra szánt gyakorlatokat (amiket gyakorolni kell, igen, különben nincs hatása). A megszokás (meg a negatív környezet) gyorsan visszaszippantja az embert a mocsárba, bármennyit is haladtunk előre…

A fizikai test működésének is vannak határai – idő kell, míg a sejtek lecserélik, újraépítik magukat az egészséges tervrajz szerint. Idő kell, míg a környezetünk lereagálja a láthatatlan átrendeződését.

Mit lehet szellemgyógyászattal rendbe hozni?

Bármit, ha időben jössz. Aki földi mércével mérve “későn” jön, annak se mindegy, mert annyival könnyebben kezdheti a következő inkarnációt, amennyit rendbe tudott tenni mielőtt levetette ezt a testet. Tapasztalatok (a teljesség igénye nélkül) itt olvashatók. Jó párat pedig csak szóban szoktam elmesélni, mert megkérik, hogy ne írjam ki a netre.

Ha tetszett neked ez az írás, segíts eljuttatni másokhoz is, nekik is jól jöhet.

Ha szeretnéd újra felfedezni a benned lévő Erőt, keress meg egyéniben, vagy gyere el a Szellemgyógyász tanfolyamra.