Születéskísérés dúlaként

A dúla az a támogató asszonytárs, aki deréktól felfelé figyel az anyukára a szülés folyamata során: vagyis a lelki és szellemi síkon. Ezek azok a rétegek, amire az orvosnak, szülésznőnek, bábának többnyire már nincs kapacitása, hiszen nekik más a feladatuk – a szülés fizikai, egészségügyi biztonságára ügyelnek a legjobb tudásuk szerint.

Méhnővérként nem volt kérdés, hogy előbb-utóbb dúla is leszek. A női energiarendszer harmonizálás, a szertartások és női körök vezetése egyenes út a dúlasághoz. A születéskísérés olyan számomra, mint energiakezelést és szertartást tartani egyszerre egy őserdei terepen. Az én dolgom, hogy a Vörös Sátor biztonságos tere megmaradjon lélekben az anyuka körül, bárhol és bárhogyan is történik a folyamat. Az én dolgom, hogy “csak” jelen legyek.

A régi időkben tudták, hogy a születés tere szent tér, és kell olyasvalaki is a folyamat kíséréséhez, aki nem csak az egészségügyi részre figyel. A bábák voltak az egészségügyi szakemberek (szülésznők), akiket kísért két vagy négy támasztóasszony – ők látták el a mai dúlák feladatát. Ha kellett, segédkeztek a bábának a gyakorlati teendőkben, de főleg a szülő asszony lelkiállapotára és a szülés energiaterére figyeltek.

Hogyan tudlak kísérni?

Az első találkozónkon beszélgetünk egy órát. Ismerkedünk, és ráérzünk, hogy valóban tudunk-e együttműködni. Ezután kérlek majd arra, hogy pér napon belül döntsd el, szeretnéd-e, hogy kísérjelek.

A második találkozásunkkor elmegyek veled együtt bemutatkozni a szülészorvosodnak, a szülésznődnek, vagy ha otthon szülést tervezel, a bábádnak.

A harmadik találkozásunkkor kísérem a szülést. A szülés után még 2-3 óráig veled maradok, (ahogy a kórházi szabályzat engedi), vagy ameddig szükséged van a jelenlétemre.

A negyedik találkozásunkra a szülés után kb. egy hónappal kerül sor, elmegyek hozzád az otthonodba, beszélgetünk, és ha szeretnéd, akkor egy kb. 1,5 órás kismamaüdvözlő szertartást kapsz ajándékba.

A Kapcsolat fülön megadott elérhetőségeken keress nyugodtan, ha úgy érzed, engem szeretnél segítő asszonytársnak.