Mire gondolsz most?

A gondolataid alakítják az érzelmeidet, hiszen attól függően, hogy jónak vagy rossznak tartasz dolgokat, pozitív vagy negatív érzelmeket fogsz megélni velük kapcsolatban. Van, akinek emberek előtt beszélni nagyon feldobó, inspiráló élmény, de olyan is van, aki ugyanettől frászt kap és napokig nem alszik előtte. A különbség abban áll, hogy ki hogyan gondol saját magára egy ilyen helyzetben – képes vagyok rá, vagy nem vagyok rá képes? Bővebben itt írtam róla, hogy a gondolkodásunk hogyan alakítja az érzelmeinket. De a gondolataink nem csak az érzelmeinket alakítják, hanem a minket körülvevő fizikai világot is. Igen, te vagy a varázsló.

emoto tudat és valóság

Már a legősibb szent iratok is arról beszélnek (és itt elő sorban nem a Bibliára gondolok, hanem annál sokkal régebbi írásokra) hogy az ember a gondolatai erejével képes befolyásolni a fizikai valóságot. Ez eddig lehetne mese, de az utóbbi évtizedek kvantumfizikusai, orvosai és parapszichológusai kutatgattak a témában, Ilyeneket tapasztaltak:

Placebóhatás

Térdízület-műtétes emberekből formáltak három kontrollcsoportot. Az első csoport térdízületét megoperálták, a második csoportnál a szalagokat tették rendbe, a harmadik csoportnak pedig azt mondták, hogy megvolt az operáció – de közben csak orvosi sóoldatot fecskendeztek az ízületbe. A harmadik csoport térde ugyanolyan mértékben javult, mint az első két csoporté, ahol tényleg történt beavatkozás. Ez persze csak egy példa a sok száz hasonló közül. Amit hiszünk, sejtszinten hat ránk – és képes gyógyulást vagy betegséget előidézni.

Víz átalakítása

Több kutatás született már arról is, hogy a szándékunknak, a gondolatainknak milyen hatása van a vízre. (A legismertebb ezek közül Dr.Masaru Emoto munkássága.) Kísérleteiben különböző szavakat mondott a víznek, majd hirtelen megfagyasztotta – vagyis instant hópelyheket csinált belőle. Negatív érzelmi töltetű szavak esetén töredezett, kusza kristályokat, míg pozitív szavak esetén szép szabályos kristályrácsokat kapott. Gyakorlatba lefordítva, mivel testünk 70%-a víz, nem mindegy, milyen érzelmekkel és szándékkal isszuk meg azt a teát…

Telepatikus tudásátvitel

A tesztalanyoktól levett DNS-t az orvosok olyan tartóba helyezték, ahol mérni tudták a DNS finom elektromos változásait. A tesztalany és a mért molekula külön szobában voltak (első körben, aztán 50 mérföld távolságra). Ha a tesztalanynak vidám filmjeleneteket mutattak, a molekula ellazult, természetes állapotban maradt, negatív érzelmeket kiváltó filmjelenetek hatására a molekula összehúzódott. Pontosan ugyanabban a pillanatban, amikor a (gépekkel megfigyelt) tesztalany a pozitív vagy negatív érzelmeket élte át. Hasonló kísérletet csinált egy másik kutatócsoport fehérvérsejtekkel is, ugyanilyen eredménnyel.

Maharishi hatás

1984 és 85 fordulóján 7000 ember bevonásával végeztek egy kísérletet 3 különböző városban. (A kísérletet azóta megismételte 33 országban 250 független kutatócsoport és intézmény.) Ezek az emberek három héten keresztül minden reggel és este azonos időpontban meditáltak. A városokban, ahol ez történt, statisztikailag kimutatható mennyiségben csökkent ezen időszak alatt az erőszakos cselekmények és bűncselekmények száma.

Így már nem is hangzik annyira költőinek, amit Weöres Sándor írt: „Vigyázz, hogy világosat gondolsz-e vagy sötétet, mert amit gondoltál, megteremtetted.”

Ha szeretnél utána olvasni az ilyen irányú kutatásoknak, itt megteheted (angol nyelvű): http://deanradin.com/evidence/evidence.htm

Ha szeretnél konkrét gyakorlatokhoz tippeket kapni, hogyan tudod ezt megcsinálni, iratkozz fel a hírlevélre itt:

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mire gondolsz most?
Cimke: