Minimál december

Ismét itt az irreális elvárások időszaka. A következő hetekben egyre inkább ömlik majd rád a médiából, mi minden kell ahhoz, hogy „tökéletes ünnepekben” legyen részed. Pontosabban, hogy mi mindent kell megvenned, hogy elég jó legyen az év vége, elég boldog legyél te is, és elégedettek legyenek a többiek is.

minimal karacsony

Nagyon konkrét megoldási tippeket is fogsz kapni hozzá, fülbe mászó reklámzenék, megható és cuki képek, logók, szlogenek és akciók formájában. Közben nagyon úgy fog tűnni, hogy minden csak akkor lehet elég jó, ha ezekből eleget beszerzel (mindenki saját ízlése és pénztárcája lehetőségei szerint). Közben pedig annyira frusztrált leszel a beszerzési hajszában, hogy elfelejted …

… ezek csak CUCCOK, ha nincs mögöttük az, amitől valódi jelentése lesz: a szíveddel való odafigyelés.

Kell az idő – az a lassuló idő, mikor megérkezel magadba, mert csak utána tudsz másokkal kapcsolódni. Amihez pedig kell az együtt-lét ideje a többiekkel való kapcsolódáshoz.

Kellenek a tárgyak – azok a tárgyak, amik neked az ünnepet jelentik, mert a szívednek kedvesek. És azok a tárgyak, amiket ajándékként adsz és kapsz – és amikben a szíved is benne van.

Kellenek az apró rituálék – azok a szokások, amiket csak ekkor szoktál csinálni, és amelyeknek ebből adódóan ünnepi jelentése van.

 

Az ünnep legfontosabb hozzávalója a te magad vagy.

 

Hagyd, hogy legyen ideje a léleknek ünnepelni benned.

Hagyd, hogy először puhán elfoglalja helyét a csend.

Hagyd, hogy megérkezzenek a csendbe a számodra fontos tárgyak, a számodra sokat jelentő szokások és a kapcsolódások melege. Azok, amelyekre valóban szükséged van.

 

Ehhez a fajta készülődéshez itt tartunk teret: Az ünnep azé, aki várja workshop

 

Ha neked hasznos volt ez az írás, másoknak is az lehet. Kérlek, segíts eljuttatni hozzájuk is.

Ha szívesen haladnál tovább ezzel a témával, találkozzunk egy egyéni beszélgetésre.

Ha szeretnél a blogon leírtakhoz gyakorlati tippeket kapni, iratkozz fel a hírlevélre itt:

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Minimál december
Cimke: