Sobják Mónika vagyok, 

belső idegenvezető és tudatosságtréner.

Sobják Mónika belső idegenvezető tudatosság tréner14 éve foglalkozom azzal, hogy változásban, fejlődésben támogatok embereket. Tevékenykedtem nyelvtanárként, majd trénerként és tanácsadóként a vezetőfejlesztés és szervezetfejlesztés területén. Közben tettem egy kitérőt a természetgyógyászat berkeibe is. Ez hozta azt a felismerést, hogy a problémáink megoldása során a csak a gondolkodásunk megváltoztatása hoz hosszú távú eredményt.

Így kezdtem el mélyebben foglalkozni a tudatossággal és ennek szintjeivel. Így kezdtem el megtanulni nagyon-nagyon figyelni.

Visszagondolva a fordulópont az volt, amikor nem utaztam el Spanyolországba az álom-EVS programra, amire előtte évekig vágytam. (Egy tengerparti kisváros lett volna a spanyol-portugál határon, a művelődési központban kellett volna ifjúsági programokat szerveznem – művészetit (ez a vonal mai napig velem maradt), kirándulóst, drámát, bármit, amihez inspirációm van.) Két héttel az utazás előtt annyira nem stimmelt valami, hogy visszamondtam a részvételt. Rájöttem, hiába költözöm el egy újabb országba, attól is csak egy pár hétig vagy hónapig leszek boldogabb.

Helyette egy sokkal nagyobb kalandba vágtam bele azzal, hogy eldöntöttem, itthon maradok, és utána járok, milyen hétköznapok kellenek nekem ahhoz, hogy – országtól függetlenül – jól érezzem magam. Ebben a kutatásban a legfőbb segítségem az volt, hogy bármennyire is „jól” kellett volna lennem mindenki szerint, ha valami mégsem stimmelt, utána jártam, mi az – és hogyan működik. Ennek köszönhetően vagyok ma a helyemen a szakmámban és a kapcsolataimban is.

Az évek során összegyűlt és kipróbált tapasztalatokat döntően a tréning módszertanának segítségével adom át (itt olvashatsz arról, hogyan dolgozunk csoportban, itt pedig arról, mire számíthatsz egyéniben). A témákból adódóan a tudatosság-tréningeken és a belső idegenvezetésen is számos alternatív technikával is találkozhatsz a programjaim során.

Sobják Mónika belső idegenvezető tudatosság tréner

 

Ahonnan építkezem:

  • Légzéskontroll technikák, mindfulness technikák, kineziológiai oldás
  • Human Synergistics – szervezeti kultúra, vezetői stílus, egyéni gondolkodási minták felmérése
  • Energetika – szellemgyógyász mester és tanító, pránanadi gyógyító
  • Élménypedagógia – 100 játék tréning
  • IBM belső trénerképző – Learner Centered Facilitator Certification
  • Olde Vechte Foundation – Practical Communication and Coaching
  • Természetgyógyászat – anatómia és egyészségügyi modul, fitoterápia, svéd és ájurvédikus masszázs
  • Nagyító Alapítvány – belső trénerképzések
  • Olasz és spanyol nyelvtanári tapasztalatok, ELTE diplomák

Sobják Mónika belső idegenvezető tudatosság tréner vélemények

Ezt mondják, akik dolgoztak már velem