Hogyan válnak valóra az álmok?

Mi visz tovább a kezdeti lendület után? A vágy festi fel a képet, de a célokat neked kell kitűzni. Az „Ó bárcsak!” nem elég ahhoz, hogy megvalósuljon. Mindenki ismer olyasvalakit (néha egészen közelről, akár a tükörből) aki évek óta vágyakozik bizonyos dolgok után, de mégsem történik valódi változás az életében. Mitől fognak ezek az álmok valóra válni? Nem, a csodára várás nem működik.

Az álmok valóra váltásának alapvető feltétele, hogy át kell állnod a passzív oldalról a cselekvő oldalra.

határ a csillagos ég

Ha fejben megvan az álmod, az nagyon jó, mert sokan még odáig se jutnak el, hogy vágyakozzanak valami jobb, szebb, több után. De a nagyvonalú terv után jön az aprólékos tervezés – mert a titok nyitja a részletekben van. A részletek teszik az álmot megfoghatóvá és megvalósíthatóvá. Ettől persze kicsit elvész a varázslat, mert napi dolgokkal kell vacakolni mégis – de ne aggódj, visszajön majd.

Az általános izék nem működnek, pontosan tudnod kell, hogy amire vágysz, az hány méter, milyen színű, milyen környezetben van, mik a tulajdonságai, hogyan érzed magad vele/tőle, stb. Olyan pontosan kell tudnod ezt, mintha egy egyedi rendelést adnál le a Jó Tündérnek, akinél nincs javítási garancia. Ha megvan a megrendelés, akkor pedig gondold végig, hogy neked milyennek kell lenned ahhoz, hogy örülni tudj a kért dolognak, ha megérkezik.

Ha megvannak a résztelek, tudod, mire kell hajtani, és tudsz érte tenni is, minden egyes nap. Azért is, amit kitaláltál, meg azért is, aki lenni szeretnél, mikorra megvalósul. A részleteket életre hívó erő a folyamatosság, amihez kitartás és türelem is kell. Semmire ne várj, csak tegyél egy kis lépést minden nap előre. És akkor…

A csoda a körülmények és lehetőségek tökéletes összerendeződése. A csoda végső soron mégis működik, de nem úgy, hogy vársz rá, hanem úgy, hogy teszel érte. Elébe mész. Felkészülsz rá. Mindent megteszel, ami tőled telik – és ha már ez mind megvan, na akkor jön a csoda segítségképpen. És ezzel vissza is tér az álmodás varázslata, hogy új lendületet adjon.

Mi a teendő tehát? Tervezd be, és ellenőrizd nap mint nap, tettél-e valamit azért, amit létre akarsz hozni, vagy azért, akivé akarsz válni. Lejegyeztél –e új ötletet? Utánajártál-e valaminek vele kapcsolatban? Mikor viselkedtél úgy, mint az az ember, aki szeretnél lenni?

Kívánom, hogy eljuss oda, ahol már a csodák segítik az álmaid megvalósulását!

Az induló gyakorlatot ehhez a posthoz most itt találod: Újratervező lassú rajthoz

Ha szeretnél a blogon leírtakhoz gyakorlati tippeket kapni, iratkozz fel a hírlevélre itt:

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hogyan válnak valóra az álmok?
Cimke: