Mesélő – női kör (havonta)

EZ A KÖR 2019-EL LEZÁRULT. A HELYÉT ÁTVETTE AZ ÉVKÖRI ESTÉK SOROZAT, AMIRŐL ITT OLVASHATSZ: ÉVKÖRI ESTÉK 2020 

***

Női dilemmák, női tudás, női mesék és női bölcsesség. Ez a kör egy olyan tápláló tér, amiben megpihenhet a lelked és a tested, és visszakapcsolódhatsz önmagad egy-ségbe rendezett bölcsességéhez. A Mesélőn mindig lesz egy mese, egy kis beszélgetés, egy kis tanítás és egy kis meditáció. Ebből szőjük azt az élményt, amitől kisimulnak az arcok és kibontja virágait bennünk a lélek.

Ezzel a sorozattal végigjárjuk az évkört, azt a nagyobb ritmust, amibe életünk ritmusa is számtalan szinten belesimul – akár tudomást veszünk erről, akár nem. A női lét alapja a ciklikusság – ideje visszakapcsolódni hozzá minden szinten, hogy támogató erőként jelen legyen a mindennapjaidban is.

Az aktuális mese témájához kapcsolódóan hozok minden alkalomra valamit azokból az elfeledett – de ma már visszatanulható – ősi tudásokból, amelyeket a természeti kultúrákban a nők generációról generációra adtak át, meséltek el egymásnak a női sátrakban, holdkunyhókban havi visszavonulásuk napjai alatt. Megosztjuk azt is, hogy a mai életvitelünkben milyen praktikákat használunk – sokszor ösztönösen – amik segítenek benne, hogy visszataláljunk önmagunkba, és otthon is tudjunk maradni benne.

Finom emlékeztetésre számíts, rácsodálkozásra és kinyílásra. Ahogy rálépsz az önmagad erőihez vezető elfeledett ösvényekre, és felrémlik: itt jártam már, ismerős a hely. Ahogy kinyitod a lelked porlepte rekeszeit, és ráismersz: óh, mennyi kincs, amiről már rég nem tudtam, hová rejtettem őket… Ahogy a belső képeken át visszasejlik az elmúlt idők emlékezete, és rájössz: hiszen ez a bölcsesség mindig is bennem volt, csak nem jó tükörbe néztem eddig!

A Mesélő (egyenlőre) egy nyílt csoport, bármelyik alkalomhoz csatlakozhatsz. Ezzel együtt javaslom, hogy legalább 3 alkalomra gyere el, ha tényleg szeretnél valahová eljutni a folyamattal. Ha elérjük a fix 14 fős létszámot, a csoport zárttá válik.>> FB esemény

Időpontok 2019-ben, csütörtök, 18:00 – 20:30

 • január 17. – A bennünk rejlő bölcsesség
 • február 14. – Az elengedés és az új álmok
 • március 14. – A Tavasz meséje az újjászületésről
 • április 18.  – Az áramlás meséje
 • május 16. – A bennünk rejlő varázslat
 • június 20. helyett 27 !!! – A Nyár meséje a szenvedélyről
 • július 17. szerda!!! – A parázs és a lángolás meséje
 • augusztus 14. szerda!!! – Az Ősz meséje a kiteljesedésről
 • szeptember 19. – A biztonság és bőség meséje
 • október 17. – A bennünk rejlő feltétlen szeretet
 • november 21. helyett 14!!! – A Tél meséje a belső csendről: felkészülés a télre
 • december 19. helyett 12 !!! – Az elmúlás és újjászületés: a Bölcs Asszony ereje bennem

Belépő 3500 Ft /alkalom, előre utalással fizetendő.
Jelentkezés mailben: monikasobjak@gmail.com, a tárgyba írd bele, melyik havi Mesélőre jelentkezel.
Helyszín: Grál ház, Budapest Erzsébet krt 38.

A kört vezeti: Sobják Mónika – tréner, Női kör vezető és facilitátor, Méhnővér, Szellemgyógyász mester.