Az ötödik elem – női elvonulás

2020. nyár

Mindennek az alap alkotóelemei az elemek – fizikailag is és a szemnek láthatatlan tereinkben, testeinkben is. A 4 elem – víz, tűz, föld és levegő – egyensúlya nélkül nem maradhat meg hosszú távon a harmónia, az egység érzés, az egészség és a szer-elem az életedben. Ha pedig benned nincs meg, hogyan legyen ott a kapcsolataidban, a hivatásodban, a hétköznapokban?

A hagyományos kínai orvoslás 4500 éve, az indiai orvoslás, az ayurveda rendszere 5000 éve tudja és használja is ezt a tudást. A hétköznapi életvitel praktikus dolgaiban is támpontot ad az elemek mentén mindkét ősi rendszer. Biztosan te is hallottál már a keleti térrendezésről (indiai vaszati vagy vasztu és a kínai feng shui) az étrendről (ayurvedikus táplálkozás és a kínai medicina szerinti diéta), mozgásrendszerekről (ilyenek a jóga és a tai chi), és mindkét rendszerhez tartoznak gyógyító praktikák (pl. ayurvedikus masszázs és akupunktúra) és meditációs gyakorlatok is.

A mai modern nyugati asztrofizika tudósai is azt vallják, hogy az elemek az Univerzumunk építőkövei, de a nyugati ember érdekes módon mégsem alkalmazza praktikusan a hétköznapi életében ezt a tudást. A nyugati és főleg a városi ember nagyon elszakadt ettől a bölcsességtől. Ennek a tudásnak az alapjait pótolhatod ezen a három napos elvonuláson.

 • A tűz ajándéka – a szenvedély és melegség
 • A föld ajándéka – a biztonság és táplálás
 • A levegő ajándéka – a szabadság és szárnyalás
 • A víz bölcsessége – az áramlás és ringatás
 • A szer-elem bölcsessége – az egység és harmónia

Honnan tudod, hogy itt a helyed?

 • szalmaláng vagy jégcsap: intenzíven tudsz lelkesedni, de csak rövid időre – vagy épp olyan hűvös vagy, hogy semmi nem tud lázba hozni
 • földhözragadt vagy örök vándor: nehezen mozdulsz ki a megszokottból, vagy lépsz előre – vagy épp sehol nem tudsz megnyugodni, nem érzed otthonosan magad igazán
 • elszállt vagy kalitkába zárt: gyakran elkalandozol, nagyokat álmodsz, összeszedetlen és csapongó vagy – vagy épp elképzelni sem tudsz mást, mint ami körülvesz éppen
 • drámakirálynő vagy kőszív: sokszor elragadnak az érzelmek –  vagy úgy érzed mintha teljesen érzéketlen lennél
 • nem érzed az örömöt a bőrödben, az életedben – minden nyűgös, unalmas és értelmetlen, nem találod a helyed

JELENTKEZEM

Mit kapsz a végére?

Három pihentető napot a természetben, ahol közvetlenül kapcsolódhatsz magaddal és az elemek erejével – na meg rengeteg gyakorlati tippet, amit haza is vihetsz magaddal, hogy a fent emlegetett hétköznapokban saját jól-létedre és örömödre használd! Visszakapod legigazibb, ragyogó önmagad.

 • Átláthatod és megérezheted lényed összes rétegét (a láthatatlanokat is), ezen belül pedig a női működés és energiarendszer sajátosságait.
 • Egyenként kapcsolatba lépsz az elemekkel, megismerkedsz az elemek bölcsességével, és felfedezheted, hogyan vannak jelen a rétegeidben.
 • Technikákat tanulsz arra, hogyan őrizd meg  a harmóniát és hozd működésbe a női erőket az elemek segítségével saját magadban és a kapcsolataidban.
 • Elkezded visszavenni a saját energiád és teremtő erőd onnan, ahol most elaprózódik, elfolyik.
 • Végül pedig rögzíted a rendszeredben mindazt a jót, amit megkaptál, hogy bármikor elővehesd a hétköznapokban is!

Hogyan, hol, mikor, mennyiért?

Időpont: 2019. szeptember 6-7-8, péntek reggel 10:00 – vasárnap este 18:00, ottalvós program!

Helyszín: Piliscsaba, Cosmos Panzió

Részvételi díj: 50 000 Ft/ fő, jelentkezésed 10 000 Ft foglaló utalásával válik érvényessé! A díj tartalmazza a programon való részvételt, a szállást 2-3 ágyas szobákban (mindegyikhez tartozik fürdő, Wc-vel és zuhannyal) és háromszori vegetáriánus étkezést. A CSOPORT LÉTSZÁMA MAXIMUM 12 FŐ, helyed biztosításában a beérkező foglalók sorrendje számít.

Tervezett program: A pénteki napot összehangolódással kezdjük 10:00 órakor – te saját magaddal, a helyszínnel és a csoport egymással veszi fel a kapcsolatot. A délutánt a női energiarendszer sokrétegű működésének megismerésével kezdjük, majd az este során felvesszük a kapcsolatot a tűz elemmel – egyéni és kiscsoportos gyakorlatokon, mozgáson, vezetett meditáción keresztül. A programot 20:00-kor zárjuk.

Szombaton reggel a korán kelőknek 6:30 – 7:30 ig egybe rendező napidító jógát tartunk. A közös programot 9:00-kor  kezdjük, a föld és a levegő elemével ismerkedhettek, töltődhettek ezen a napon.  Az ebédszünetet sziesztával is egybekötjük, hiszen az egységállapotba való megérkezés része a pihenés is 🙂 Este 20:00-ig tart a nap közös része.

Vasárnap a víz elemével dolgozunk tovább. Az ebédszünetet ismét kiegészítjük egy rövidebb sziesztával, majd a teljes délutánt a szer-elemnek szenteljük. Az egység, harmónia, önbizalom és belső ragyogás minél teljesebb kibontakoztatásához kapsz rengeteg muníciót ebben a részben. Majd a két nap zárásaként egy olyan meglepetésben lehet részed, amiben összecsomagolhatod mindazt a jót, amit magaddal viszel a hétköznapokba a hétvégéről. A programot 18:00-ra zárjuk.

Programvezető: Sobják Mónika, tréner, Méhnővér, szellemgyógyász mester

Ha kérdésed van, írj vagy hívj bátran! >>> monikasobjak@gmail.com vagy 0036305566676

JELENTKEZEM