A spiritualitás csapdái – te is belesétálsz?

 Te is spirituális vagy? Jógázol, meditálsz, mantrázol, dobkörbe jársz és mandalát festesz? Voltál már mindenféle oldásokon és elvonuláson, de mégse haladsz megfelelően a megvilágosodás felé? Sőt, bizonyos meglehetősen bosszantó hétköznapi helyzetekben gondolkodás nélkül lepuffantanád annak az idiótának még a kutyáját is? Haha.

Szép az, ha spirituális vagy, de az életünket nem véletlenül éljük itt, a 3D-ben.

„Az élet célja nem az, hogy meghaladjuk a testet, hanem az, hogy megtestesítsük a meghaladhatatlant.” – Dalai Láma

Lássuk, mik azok a csapdák, amikbe a spiritualitás útján járók előbb-utóbb belesétálnak.

Én is. Te hányban jártál már?

spiri sötét oldala mindenstimmel

Elnyomod a negatív érzelmeidet, mert neked már nem kéne ezen a szinten lenni.

Jó szöveg. Majd a fülzúgásod, gyomorfekélyed, beállt izmaid szólnak, hogy van ott némi harag vagy másféle fájdalom, amin hiába próbálsz átlépni. Nem az a gáz, ha negatív érzelmeid vannak, hanem az, ha nem veszel róluk tudomást. Valamit jeleznek ugyanis ezek az érzelmek – mégpedig azt, hogy neked valami miatt az a helyzet nem jó. Járj utána, miért, és keress egy másik megoldást. Ja, és ne ítélj el másokat azért, mert negatív érzelmeik vannak! Ők is emberek, mint te, az ő rendszerük is jelez.

Azért, hogy másokon segíts, sose mondasz nemet.

Senki nem kérte, hogy zsigereld ki magad, és mások miatt hagyd figyelmen kívül a saját igényeidet. Mennyire tudsz segítőkész lenni valakivel, ha ebéd előtt hív el beszélgetni, amikor éhes vagy, fáradt vagy és nem aludtál előző este sem, és tudod, hogy ma se fogsz, mert be kell fejezned valamit? Na látod. Mondj nemet, töltődj fel. Nem csak a szentlélekkel. A feltöltődésnek 4 területe van: fizikai energia (alvás, víz, étel, mozgás), érzelmi energia (a pozitív érzelmek megélése), a tudat energiája (fókuszáltság vs. töredezettség), a lélek energiája (értelmet találok-e abban, amit csinálok; csinálok-e olyat, amiben értelmet találok?)

Nem lehet számomra fontos a pénz, ezen már túlléptem.

A maslow piramis legalján vannak a fizikai szükségletek. A test túléléséhez enni kell, lakni kell valahol, stb. Ehhez pedig pénz kell, amíg a társadalom meg nem világosodik annyira, hogy pusztán szeretetgazdaságban élünk. Igenis fontos a pénz, ha úgy tetszik, a minket körülvevő éltető energia egy formája ez. Most ilyen formában tudjuk értelmezni. Gondoskodj róla, hogy legyen belőle annyi, amiből élni tudsz. Kényelmesen. Használd jóra és kész.

Nekem elég a spirituális kötődés, túlléptem a földi kapcsolatokon.

Aha, meg elég fájdalmas lenne szembenézni a romos kapcsolataid helyre hozatalával, adott esetben elengedésével. Kezdve ezt a saját magaddal való kapcsolattal, amit úgy hívnak: önbizalom. Sokszor lehet hallani ebben a témában, hogy emlegetik a megbocsátást. Ez helyén is van így, de a megbocsátás nem azt jelenti, hogy meg nem történtté teszed ami fájdalmas, hanem azt hogy megtetted ami tőled telt a helyre hozására, és ha ez nem működött, elfogadtad és már nem befolyásolja a hétköznapi döntéseidet. Ha mégis, menj el valamilyen oldásra, ha ez se segít, válassz valami hosszabb terápiás folyamatot.

Nem megyek el orvoshoz, mert a lélek beszél velem a betegség nyelvén.

Igen, a lélek összefügg a testtel, és minden betegségnek van valamilyen lelki oldala, de ezzel együtt vannak makacs fizikai tünetek. Nem a nátháról beszélek, ami gyógyszerrel és anélkül is 3 nap alatt múlik el. A lelki dolgok kezelése energetikai oldásokkal egy dolog. Néha ennyi elég is. De ha nem, akkor a fizikaiakhoz meg kell egy diagnózis, amiben a modern orvoslás eléggé ott van. Ha nem akarsz hormonokat meg antibiotikumokat szedni, menj el egy jó természetgyógyászhoz, és ő majd ajánl valamit. De orvosi diagnózist még ő is fog kérni! Szakmai kötelessége.

Mindennek oka van, a dolgokat úgyis fentről rendezik el.

Na, ebben biztos lehetsz. De ez nem mentség az alól, hogy döntéseket hozz, és felvállald a döntéseid következményéért a felelősséget. Nem lehet mindig a sorssal takarózni. A tetteidet te irányítod, és a tetteidnek következményei vannak. Itt, a 3D-ben. Ha az égieknek nem tetszenek a döntések, amiket hozol, ne aggódj, tudtodra adják majd mindenféle trükkös kis „véletlenekkel”. De dönteni neked kell.

Én az isteni egy része vagyok, nem lehet árnyékoldalam.

De, lehet, és teljesen felesleges sokkot kapni tőle. Az így van, hogy mindenkiben ott az isteni rész. De hogy ettől ne lehetnének rossz tulajdonságaid, rossz döntéseid, rossz reakcióid? Ezt nem tudom ki találhatta ki, hogy aki a megvilágosodás felé tart annak ne lehetne hibázni. Elárulom, aki megvilágosodott, annak is van egy vadállat oldala – csak ő megtanult vele bánni.  „Ha vágyaidat megszelídíted: igába foghatod őket és sárkányokkal szánthatsz és vethetsz, mint a tökéletes hatalom maga.” – Weöres Sándor És ez nem csak a vágyakkal, hanem az árnyékoldaladdal is így van. Ne fordíts neki hátat, szelídítsd meg.

A valóban spirituális személy az, akiről még azt sem tudnád megmondani, hogy az. Ő az, aki kiegyensúlyozottan jár-kel, tudja, hogy kicsoda, ismeri a belső középpontját. Ő az, aki úgy mehet bárhová, hogy nem számít, mik a körülmények, békés, nem fél. Mindig nyugodt, mert tudja, hogy kicsoda. Állandóan kiegyensúlyozott, nem hirtelen haragú, nem ingerlékeny, és hajlandó figyelni.

Ha szeretnél te is eljutni ide, gyakorolhatsz velünk közösen itt: A boldogabbik életem gyakorlócsoport.

A cikk rövidebb változata itt jelent meg: she.hu

Ha szeretnél a blogon leírtakhoz gyakorlati tippeket kapni, iratkozz fel a hírlevélre itt:

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

A spiritualitás csapdái – te is belesétálsz?
Cimke: