A 10 legjobb tudatosodós könyv, amivel éveket spórolhatsz

Ez egy teljesen szubjektív lista, amit ha valaki a kezembe adott volna 16 évvel ezelőtt, akkor sokkal gyorsabban jutottam volna oda, ahol most vagyok. Persze az élettapasztalatot nem lehet megspórolni, de némi küszködést, meg sok felesleges rossz könyvet meg lehetett volna. 🙂

Ebben a sorrendben lett volna jó olvasni ezeket a könyveket.

10 legjobb tudatos könyv mindenstimmel

  1. Várkonyi Zsuzsa: Tanulom magam

Alap rálátás azokra a pszichológiai mechanizmusokra, amikkel kigáncsoljuk saját magunkat a boldog élet felé vezető úton. Nagyon ütős, és minimum 2-3 másik könyvet foglal össze érthetően és praktikusan. Minden iskolában tanítani kéne…

 

  1. Máté Gábor: A test lázadása

Viszonylag új darab. A magyar származású kanadai orvos több évtizedes praxisa alapján írta a könyvet. A lényeg, hogy a pszichénk gyengélkedését a test fizikai tünetekben fordítja le számunkra.

 

  1. Pásztorfi János: Az életed egy kivételes lehetőség

A balhé itt kezdődik. Magyar származású német orvos könyve arról, hogyan működik a gondolatok, érzelmek és a fizikai test egymásra hatása – vagyis hogyan hívjuk életre a fizikai tüneteinket profi módon. Holott ezt a mechanizmust az ellenkezőjére is használhatnánk – arra, hogy egészséget és bőséget teremtsünk vele.

 

  1. David R. Hawkins: Erő kontra erő

A balhé itt növi ki magát igazán nagyra. Az amerikai származású pszichiáter 50 év tapasztalatai alapján azt állítja, hogy a tudatosságunk és érzelmi világunk szintje mindenben meghatározza az életünk minőségét – értsd: a boldogságunkat. Ja, és hatalmas mértékben hat a minket körülvevőkre is.

 

  1. Masaru Emoto: A víz rejtett bölcsessége

Emoto a gondolat és a kimondott szó hatását vizsgálta a víz kristályaira. Kísérleteiben vízcseppekből csinált gyorsfagyasztással hópelyheket – amik kristályos szerkezetűek – hogy megnézze, milyen hatása van például a „szeretlek” „hála” vagy „gyűlöllek” szavaknak a vízre. Testünk több mint 70%-a víz, szóval ez nem mindegy…

 

  1. Eckhart Tolle: A most hatalma a gyakorlatban

Szintlépés. Körkép arról, mi zajlik bennünk valójában. Más megfogalmazás, mint az eddigi orvosok akiktől olvastunk, de a tartalom legalább olyan hasznos. Az elme, ego, fájdalomtest fogalmai nekem sokat segítettek tisztázni a zűrzavart.

 

  1. Neale Donald Walsch: Istennél is boldogabban

Összefoglaló jellegű könyv. Ha zsongana a fejünk az eddigi szemlélettágulástól, ez a könyv nagyon egyszerű és letisztult térképe az összefüggéseknek az eddigiek között.

 

  1. Pam Grout: E2 és E3

Oké, oké hogy megtudtunk egy csomó mindent, de hogyan kell használni? Pam Grout könyveit én egyfajta munkafüzetnek olvastam – minden témához van egy-két gyakorlat, amivel a teremtést tudjuk gyakorolni. Elképesztő, és működik!

 

  1. David R. Hawkins: Elengedés

Oké hogy eddigre varázslónak érezzük magunkat, de azért időnként befigyelnek még nagyon is evilági érzelmek és tudatállapotok is. Pl: félelem, düh, kétségbeesés, kilátástalanság, szomorúság, stb. Az ezeken való túllépést tanítja a könyv, megint csak 50 év pszichiáteri és tudatkutatói tapasztalat alapján.

 

  1. Weöres Sándor: A teljesség felé

Kik vagyunk valójában, költői eszközökkel megfogalmazva. Én ezzel a könyvvel indultam 16 évesen, és akkor még csak egy-két dolgot értettem belőle. Meg azt hogy valami nagyon igaz és nagyon szép van benne leírva, de fogalmam sem volt, hogy azon a bennem lévő létrán milyen magasra lehet felmászni. Hát… ha az eddigieket végigolvastad, akkor már neked is van róla némi fogalmad.

 

Ha szeretnél a blogon leírtakhoz gyakorlati tippeket kapni, iratkozz fel a hírlevélre itt:

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

A 10 legjobb tudatosodós könyv, amivel éveket spórolhatsz
Cimke: